Atletiko bljuje vatru!

Za Grizmana, njegovu sestru i advokata - u nedelju da si došao na pripreme! Madriđani besni zbog bezobraznog nastupa Barselone.

Fudbal 06.07.2019 | 18:43
Atletiko bljuje vatru!
To nije ljutnja, to je bes koji vrišti iz svake rečenice. Iz svake reči. Znali su na Vandi Metropolitano da Antoan Grizman želi da ode. I sam im je rekao, priznaju. Ali, udarila ih je u žicu danas priča predsednika Barselone Hosepa Bartomeua da su pregovori tek počeli.

Iz Atletika histerično vrište – nije tačno! Pregovori su počeli još pre tri meseca, ali ne između dva kluba, već su Barselona i Grizman rešili da dovedu Jorgandžije pred svršen čin.

I zato je cela priča „hoća Barsa, neće Barsa, hoće Grizman, neće Grizman“ samo šarada za javnost. Atletiko Madrid je objavio saopštenje za javnost u kojem se pominju i sestra i advokat francuskog fudbalera.

„Posle izjave predsenika Barselone Bartomeua na današnjoj konferenciji, oko igrača Antoana Grizmana, Atletiko Madrid želi da javnosti iznese sledeće: Dana 14. maja Antoan Grizman je obavestio Migela Anhela Hila, Dijega Simeonea i Andreu Bertija o njegovoj odluci da napusti klub na kraju sezone.

U danima posle tog sastanka, Atletiko Madrid je saznao da su Barselona i fudbaler postigli dogovor tokom marta, posle druge utakmice Lige šampiona sa Juventusom, a da su o uslovima razgovarali još tokom sredine februara.  

Povodom izjave predsednika Barselone Bartomeua, želimo da kažemo da je tačno da su se Migel Anhel Hil i direktor Barselone Oskar Grau sastali juče po zahtevu Barselone. Gospodin Grau je istakao želju da pošto je otkupna klauzula za igrača pala sa 200.000.000 evra na 120.000.000 evra da je njegov klub isplati u ratama.

Jasno je da je Atletikov odgovor bio negativan, zbog toga što su Barselona i Grizman pokazali nepoštovanje prema našem klubu i navijačima. Kao rezultat svega ovog danas, Atletiko zahteva od igrača, njegove sestre, kao njegovog agenta i od njegovog advokata, da se u skladu sa obavezama po važećem ugovoru, pojavi u nedelju na početku priprema sa saigračima.

Kroz ovo saopštenje za javnost, Atletiko želi da izrazi najdublje zgražavanje zbog ponašanja te dve strane, pogotovo Barselone, zbog nagovaranja igrača da prekrši važeći ugovor sa klubom usred sezone, dok su trajali mečevi sa Juventusom u Ligi šampiona i borba sa Barselonom za domaću titulu. Smatramo da je takvo ponašanje kršenje svih pravila o pregovorima sa igračima tokom sezone i suštinsko kršenje integriteta sportskih takmičenja, pored nanošenja gubitaka klubu i armiji naših navijača“, stoji u saopštenju Atletika iz Madrida.

Dakle, Barselona sad nema kud osim da isplati odmah, u celosti, otkupnu klauzulu za Antoana Grizmana. Drugačije do igrača neće doći...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar