WB: "Koko" Gof ne staje!

Mora, jer raspust ne traje večno! Američko čudo od deteta stiglo do osmine finala Vimbldona.  Američka senzacija nastavila da živi san – epski preokret za osminu finala! Kori Gof, 15-godišnja američka teniserka, nastavila je da briljira na Vimbldonu.

Tenis 01.07.2019 | 14:36
WB: "Koko" Gof ne staje!
Mlada američka teniserka Kori Gof plasirala se u osminu finala Vimbldona, pošto je posle preokreta pobedila Slovenku Polonu Hercog u tri seta, 3:6, 7:6 (7) i 7:5.

Ova 15-godišnja Amerikanka u prvom nastupu na Vimbldonu uspela je da se domogne druge nedelje najprestižnijeg turnira na svetu i to pošto je Hercog spasila dve meč lopte.

Njoj je za trijumf nad 60. teniserkom sveta na WTA rang-listi bilo potrebno dva sata i 45 minuta i u narednom kolu igraće protiv Rumunke Simone Halep.

Rumunka je nešto ranije danas sa 6:3 i 6:1 pobedila Viktoriju Azarenku iz Belorusije, dok je Petra Martić iz Hrvatske sa 6:4, 3:6 i 6:4 pobedila Amerikanku Danijel Roze Kolins.

Gof je posle preokreta pobedila slovenačku teniserku Polonu Hercog, u meču koji je trajao dva časa i 45 minuta igre – 3:6, 7:6(7), 7:5.

Ovo je bio prvi meč u kojem je Gof izgubila set, pošto je u tri meča kvalifikacija i dva meča glavnog žreba ostvarivala pobede od 2-0 (pobedila Venus Vilijams i Magdalenu Ribarikovu).

Zanimljivo, na kraju meča Hercog je imala veći broj osvojenih poena (sedam), ali je pretrpela poraz.

Gof nije imala odgovor za snažne servise Hercog, kojoj nije uspela da uzme više od tri poena na servisu tokom celog meča, sve do devetog gema drugog dela igre.

Hercog je na riternu pri vođstvu 5:2 propustila meč loptu, a onda još jednu kada je servirala za pobedu, da bi Amerikanka propuštene prilike kaznila brejkom i povratkom u duel.

U taj-brejku Amerikanka je propustila dve set lopte, ali onda, nekako, posle jednog fenomenalnog poena, uspela da izbori treći set. Hercog je zatim zatražila medicinski tajm-aut, ali ubrzo nastavila meč.

Amerikanka je prva izvršila pritisak i povela sa 4:1 u odlučujućem delu igre, ali se Hercog vratila na 4:4. U trenutku kada je slovenačka igračica servirala za 6:6 došlo je do blagog pada u njenoj igri. Gof je odigrala mirno, sačekala greške, a onda iskoristila prvu meč loptu i prošla dalje.

Gof će u osmini finala za protivnicu imati Rumunku Simonu Halep, koja je preslišala Beloruskinju Viktoriju Azarenku – 6:3, 6:1.

Pobedu je ostvarila i hrvatska tenisera Petra Martić, koja je u tri seta bila bolja od Amerikanke Danijel Rouz Kolins – 6:4, 3:6, 6:4.

Češka teniserka Karolina Pliškova plasirala se u osminu finala, pošto je pobedila 29. teniserku sveta Su Vej Hsije sa Tajvana posle tri seta, 6:3, 2:6, 6:4.

Treća teniserka sveta pobedila je posle sat i 46 minuta. Ona je u osmom gemu prvog seta napravila brejk i povela u meču.

Njena protivnica je uzvratila u drugom setu, dva puta joj je oduzela servis i izjednačila na 1:1, da bi Pliškova napravila brejk u trećem gemu trećeg seta, tu prednost sačuvala do kraja i pobedila.

Pliškova će u osmini finala igrati protiv sunarodnice Karoline Muhove, koja je pobedila Estonku Anet Kotaveit sa 7:6, 6:3.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar