Pod pritiskom odbili Batagon?!

Nakon što je švajcarska kompanija Batagon od Vlade Republike Srpske, uprkos ranije dogovorenom smjeru djelovanja, zatražila da kupi potraživanja samo jedne institucije Srpske od Fabrike glinice "Birač", a u kasnijim periodima parcijalno otkupljuje i ostala potraživanja, Vlada Srpske negativno je odgovorila na ovakve zahtjeve.

Republika Srpska 05.07.2019 | 21:21
Pod pritiskom odbili Batagon?!
U odgovoru Vlade Srpske na ovakve zahtjeve potencijalni partnera jasno se navodi da sa ovakvim uslovima nisu zadovoljni i da se ponuda u vidu parcijalnog plaćanja odbija.

- Prema ranije potpisanom Memorandumu i zaključcima Vlade Srpske, Batagon može da plati potraživanja u cjelosti, a ukoliko se to ne prihvati i ukoliko iz ove kompanije ostanu pri stavu da žele parcijalno plaćanje, neradni korak morao bi biti raskid ugovor - saopšteno je iz Vlade.

U odgovoru Vlade Republike Srpske takođe stoji da u ponudi koju je Batagon, ovoj instituciji stavio na razmatranje, Memorandumu, kao i svim zaključcima Vlade Srpske nedvosmisleno definisano da je na otkup stavljeno pun iznos potraživanja, te da svaki drugi vid ponuda dovodi u pitanje realizaciju otkupa potraživanja.

- Pomenućemo još jednom i da su Vam u momentu Vaše ponude bile poznate sve pravne okolnosti u vezi sa sudskim postupcima koji su se vodili u vezi sa predmetnim. Kako ste i samo naveli u Vašem aktu da je Batagon International AG čvrsto opredijeljen da uspješno realizuje predmet potraživanja, ona su moguća samo u okviru pomenutih dokumenata – Memorandum o razumjevanju zaključen između Vlade Srpske i društva Batagon International AG i zaključaka Vlade Srpske.

Podsjećamo, švajcarska kompanija Batagon od Vlade Republike Srpske bila je spremna da otkupi 43 miliona KM potraživanja Srpske od fabrike "Birač" u stečaju.

Uplata Batagona je bila skoro završena, ali je ona povučena zbog sudske odluke koja je donesena istog dana da Fabrika glinice Birač u stečaju isplati Pavgordu iznos veći od 122 miliona KM.

(BN/banjaluka.net)

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Bravo , ovo je njegova pobjeda.

05.07.2019 19:29

Za najcasnijeg , najpostenijeg i najodlucnijeg borca za istinu i pravdu gospodina NEBOJSU VUKANOVICA.

ODGOVORITE
Name

Re

05.07.2019 20:04

Jedan od rijetkih koji nas može spasiti

Name

Re

05.07.2019 23:04

Nije to tako. Ali aj neka se misli

Name

Prijedor

07.07.2019 12:52

Svaka cast,dosta lopovluku.

Name

Starac Foco

05.07.2019 20:01

Vlada RS je ocigledno imala namjeru da prevari Batagon..Kako da Batagon uplati otkup potrazivanja od drzave kad je doneseno Rjesenje o Izvrsenju u korist Pavgorda da se blokiraju racuni Alumine

ODGOVORITE
Name

Motika i Potkivanje motikom

05.07.2019 20:17

Ima li ijedan Investitor koji je trebao da ulaze u RS a da nije prevaren vec u pokusaju..I ovo sa Batagonom je losa poruka Investitorima

ODGOVORITE
Name

nije zbog nebojše

05.07.2019 20:39

Nije zbog Vukanovića ovo obustavljeno, nego su prokletnici htjeli napraviti dil sa Pavgordom.

ODGOVORITE
Name

Druga strana medalje

05.07.2019 21:16

Prekid saradnje nema nikakve veze sa otkricima N.V. - nazalost on to pokusava iskoristiti i predstaviti kao svoju zaslugu a ovi sto mu tapsu nisu svjesni svoje nesvjesti. Prica nije prosla jer se nisu mogli dogovoriti oko % ( unaprijed, u toku, i ispisnina)....Nikakvu moc, ni zrnce malo, nema Vlada RS i samo jedan jedini covjek iz RS je odlucivao ostali beskicmenjaci morali aminovati...druga strana se nije dala upecati

ODGOVORITE
Name

Ima

06.07.2019 06:45

Da zauvaljujući NV neke informacije nisu isplivale u javnost sve bi se to završilo do sada. Ovako pokušaj je osujećen ali će se čekati nova prilika za isti potez za nekom drugom,nazovi kompanijom! Živi bili pa videli!

Name

Nebojša

06.07.2019 13:30

Vukanović je veliki borac za istinu i pravdu, iskren, nedvosmoslen, uvijek jasan i glasan. On nema zadnjih namjera, niti folira, nije osoba koja pravi kalkulacije za svoju korist. Koliko su svi oni za koje ima argumente u kriminalu, toliko je on časan i bez oraha u džepovima. Da mu znaju bilo šta, ovi bi ga medijski raščerečili... .

Name

Sema

05.07.2019 21:41

Aluminij.Mostar uvozi glinicu. A svoju vlastitu tvornicu glinice u Mostaru su prodali u staro željezo jer je radila na ugalj pa ko fol zagađivala. Kome Alumina prodaje glinicu ? I nesto se poklopiše ove afere.

ODGOVORITE
Name

Mile

06.07.2019 05:19

Sada ce morati da potrose desetak hiljada franaka za formiranje nove "super" firme za "investiranje' u drzave strave i uzasa.

ODGOVORITE
Name

Milan

06.07.2019 05:33

Radi se o vrlo jasnim stvarima, Vlada ponudila i dogovorila sa Batagonom jedno, a Batagon sada hoce drugo. Naravno da posle toga slijedi raskid ugovora. Jasno kao dan.

ODGOVORITE
Name

Posejdon

06.07.2019 06:51

prava istina, stvarni vlasnik Batagona je podvukao crtu, rekao da nema kupovine jer mu ne treba medijsko razvlacenje ovoliko. to je prava istina

ODGOVORITE
Name

Dex

06.07.2019 06:57

Narod je lud što se ne organiizuje da spriječi otimačinu od strane bilo koga.Glinica narodu, državi.

ODGOVORITE
Name

Posejdon

06.07.2019 07:01

prava istina, stvarni vlasnik Batagona je podvukao crtu, rekao da nema kupovine jer mu ne treba medijsko razvlacenje ovoliko. to je prava istina

ODGOVORITE