Ani Dabović pukla kost: Ona da ne igra? Nema šanse!

Da li će ženska košarkaška reprezentacija u polufinalu protiv Španije biti značajno oslabljena? Marina Maljković: "Poznavajući je, gotovo je nemoguća varijanta da neće igrati".

Košarka 05.07.2019 | 19:57
Ani Dabović pukla kost: Ona da ne igra? Nema šanse!
Izvanredna igra srpske reprezentacije, trijumf nad Švedskom i zakazano polufinale protiv PREJAKE Španije u polufinalu Evropskog prvenstva u Srbiji.

Ali, ogroman problem za srpski tim, koji nikada do sada nije pobedio Španiju, jeste neizvesnost oko nastupa Ane Dabović pred meč u subotu (početak u 20.30 časova).

U četvrtfinalu protiv Švedske, Ani je napukla kost u levoj šaci i odmah joj je stavljena bandaža. Iako ona šutira desnom rukom, jasno je da je ovo veliki hendikep.

"Ani Dabović je definitivno slomljena kost, treba da ide na dodatne preglede... videćemo", rekla je selektor Marina Maljković danas novinarima.

Marina Maljković je potom bila na prijemu u Skupštini grada Beograda, gde su se novinari ponovo raspitivali za zdravlje Ane Dabović, koja je upravo u tim trenucima bila na dodatnim pregledima u Urgentnom centru.

"Sasvim sigurno je da neće biti potpuno 'fit'. Njoj je pukla kost na šaci, ali naš lekarski tim čini sve da je osposobi maksimalno za utakmicu. Znate koliko je Ana bitna u našem timu. Poznavajući je, kao i svaku drugu devojku iz ekipe, gotovo je nemoguća varijanta da neće igrati. Kost je pukla, ali je ona nastavila utakmicu i juče do nekog momenta", rekla je Marina Maljković.

Ponovila je da će lekarski tim učiniti sve da ona sutra bude što "sposobnija da pomogne reprezentaciji".

"Ne možemo ništa da kažemo unapred, s obzirom da je to bilo momentalno za gips sinoć kada je napustila Arenu i otišla u bolnicu. Hajde da verujemo u njenu hrabrost, kao i hrabrost i celog tima i da će biti u prihvatljivom stanju sutra", rekla je Marina Maljković.

Što se tiče okršaja sa Španijom, kojoj zbog operacije pre Eurobasketa nedostaje sjajna Alba Torens, Marina Maljković kaže da je svesna snage rivala. I činjenice da Srbija do sada nije osetila slast pobede u susretima sa "crvenom furijom".

"Španija je ogroman favorit, to je jasno kao dan. To je veliki sistem, mašinerija. Mi ih nikada nismo pobedili, mnogo dugo su na okupu, mnogo dugo je sve isto kod njih, a kod nas je bilo svega. Španija ima veliko iskustvo i veliki sistem iza sebe. Svakako da nas boli činjenica da nijednom nismo pobedili Španiju i da ćemo u tome da tražimo dodatnu motivaciju. Biće neizmerno teško, ali pokušaćemo da pronađemo neka rešenja da im se suprostavimo", rekla je Marina Maljković.

"Želim da verujem da su moje košarkašice pobednice, kao što i jesu, i da ćemo iskoristiti činjenicu da igramo u Areni, u Srbiji. Daćemo sve od sebe da dobijemo utakmicu protiv mnogo jačeg protivnika".

Prvo polufinale Francuska - Velika Britanija na programu je od 18 časova.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar