Kanjas: Prijović mi je pomogao da izaberem Zvezdu!

Novi vezni fudbaler Crvene zvezde Hose Alberto Kanjas izjavio je da mu je razgovor sa Aleksandrom Prijovićem pomogao u izboru kluba nakon odlaska iz PAOK-a.

Fudbal 01.07.2019 | 18:11
Kanjas: Prijović mi je pomogao da izaberem Zvezdu!
Bivši vezista Betisa, Espanjola i Svonsija, koji je igrao zajedno sa Prijovićem u solunskom klubu, ima 32 godine i prvi je Španac u istoriji Crvene zvezde.

"Pre nekoliko dana pričao sam s njim, rekao mi je da je klub istorijski. Pomogao mi je dosta i ponudio mi pomoć ako mi bilo šta zatreba u Srbiji. Voleo bih da dođe na neku utakmicu", rekao je Kanjas na promociji na stadionu "Rajko Mitić".

Kanjas je poručio da mu je drago što je došao u tako veliki klub i da zna da je bio prvak Evrope 1991. godine.

"Bilo je drugih ponuda, i od PAOK-a da produžim ugovor, ali nije bila zadovoljavajuća. Čim su me zvali iz Zvezde nisam imao nedoumica, stižem u klub sa puno trofeja. Zvezda ima sjajnu ekipu, najbolju u Srbiji i verujem da možemo da igramo u Ligi šampiona. Nadam se da ću pokazati na terenu da sam pravo pojačanje".

Prema njegovim rečima upoznat je i sa najvećom utakmicom u Srbiji, Crvene zvezde i Partizana.

"Svetski derbi, gledao sam na snimcima o njemu. Ima puno tenzije... Nadam se da ćemo pobedi sva tri derbija, bez problema", rekao je Kanjas i dodao da mu je čast što je prvi Španac u Zvezdi.

Kanjas će u crveno-belom nositi dres sa brojem 87.

"To je godina rođena i broj koji mi je mnogo doneo sreće prošle sezone. Verujem da će i ovde da bude isti slučaj kao u PAOK-u. Mnogo mi je radosti dao".

Sportski direktor Mitar Mrkela veruje da je Zvezda napravila pravi potez dovođenjem Kanjasa.

"Kanjas je iskusan, igrao je u velikim ligama i biće odlično pojačanje za nas. Takav profil nam je neophodan, razume igru i zna da započne akciju iz odbrane. Verujem da je pravo pojačanje", kazao je Mrkela.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar