WB: Sjajni Kecmanović preokretom do 2. kola!

Srpski teniser Miomir Kecmanović savladao je Roberta Karbaljesa Baenu sa 3-1 u setovima u prvom kolu Vimbldona.

Tenis 01.07.2019 | 21:41
WB: Sjajni Kecmanović preokretom do 2. kola!
Kecmanović je odlično počeo meč, uspeo je da osvoji oba gema na svom servisu, ali je ubrzo potom propustio priliku da napravi brejk što je bila greška koju je Miomir skupo platio, iako je u ovom periodu napravio čak četiri asa.

Veoma brzo je Robeto Karbaljes Baena došao do prvog seta. Uspeo je da veže čak pet gemova i da sruši mladog Miomira Kecmanovića u prvom setu.

U drugom setu smo videli ravnopravan duel. Bilo je nešto manje grešaka i prva četiri gema osvajani su na servisu.

Uspeo je Miomir da se poptuno vrati u ovaj meč. Propustio je čak pet brejk lopti, ali se iskupio brejkom u osmom gemu da bi u devetom servirao za osvajanje drugog seta, što mu je i pošlo za rukom, pa je tako napravio veliki rezultat i doneo izjednačenje.

Baena nije dozvolio Kecmanoviću da napravi brejk na početku trećeg seta. Iako je borba bila grčevita, Baena je izdržao Miomirove nalete i poveo sa 2:1.

Nastavio je Miomir da briljira na ovom meču, vezao je nekoliko fantastičnih gemova i posle brejka koji je napravio poveo je sa 4:2, pa je potom Baena uspeo da osvoji gem na svom servisu, da bi to isto učinio i Kecmanović, pa je Španac servirao za opstanak u setu.

Uspeo je Miomir Kecmanović da napravi i drugi brejk u ovom setu i da sa 6:3 dođe do pobede u drugom periodu i srpski teniser je napravio veliki preokret pa je stekao prednost od 2-1 u setovima i bio u odličnoj situaciji pred početak četvrtog seta.

Miomir je u trećem setu faktički počistio Baenu, prvo je napravio brejk u četvrtom gemu, pa ga je u dominantom stilu potvrdio, da bi kasnije imao i dupli brejk i na svom servisu bez ikakvih problema završio posao protiv španskog tenisera.

Tako je Kecmanović sa 2:6, 6:3, 6:3, 6:1 otišao u drugo kolo Grend Slema u Londonu gde će njegov protivnik biti francuski teniser Benoa Per.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar