Zvezda pobjedom završila pripreme u Austriji!

Trio pakovao i pogađao za kraj Zvezdinih priprema.  Crveno-beli uspešni u poslednjoj proveri na pripremama u Austriji. Simić i Ebisilio pogodili i asistirali, a u strelce se upisao i Vulić.  Razigrali se Simić i Ebesilio, debitovao Kanjas. . .  Rezervisti savladali austrijskog drugoligaša.

Fudbal 01.07.2019 | 20:29
Zvezda pobjedom završila pripreme u Austriji!
Vrlo dobru partiju pružili su fudbaleri Crvene zvezde pre nekoliko dana protiv Zenita, ali izostao je rezultat. Poraz 0:1, ipak, ne boli jer je reč o prijateljskoj utakmici, a Vladan Milojević je već istakao da je zadovoljan izdanjem svojih igrača. 

Oni koji su se našli u startnoj postavi za tu utakmicu najverovatnije će i početi duel 9. jula u Litvaniji, protiv Suduve u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Za njih je ta utakmica bila kraj proverama, ali ne i za njihove saigrače koji su trenutno u drugom planu. 

Ovog ponedeljka od 18 časova crveno-beli su igrali poslednju utakmicu na pripremama u Austriji, u kojoj je savladan drugoligaš iz Linca, Blau Vajs - 3:1. Strelci su bili Veljko Simić u 78, Lorenco Ebisilio u 81. i Miloš Vulić u 88. minutu.

Utakmica u Vindišgarstenu bila je poslednja prilika za pojedine da se nametnu Milojeviću za ostanak na "Marakani" umesto slanja na pozajmicu ili, u nekim slučajevima i prodaju. Pre svih za Miloša Vulića, Erika Jirku, Veljka Simića, Gorana Čaušića i Milana Jevtovića. Svi oni našli su se u startnoj postavi. 

Očekivalo se da među 11 bude i ovoletošnje pojačanje iz niškog Radničkog, Radovan Pankov, koji je zaigrao u finišu duela sa Zenitom, ali je on i dalje "rovit", pa je stručni štab procenio da je bolje ne izlagati ga naporima, dok je španski vezista Kanjas debitovao odigravši poslednjih dvadesetak minuta.

Crveno-beli se u utorak vraćaju u Beograd, a već u ponedeljak putuju u Litvaniju, gde će dan kasnije igrati protiv Suduve prvu utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Iako je više imala loptu u svom posedu i više napadala, Zvezda je tek u finišu uspela da pronađe put do protivničke mreže. Pre toga je najkonkretniji bio mladi Krstović, koji je nekoliko puta zapretio udarcima sa distance. Šanse su imali još Jirka, Simić i Vukanović, ali nisu bili precizni sve dok protivnički rivali nisu loše izveli aut u 78. minutu i omogućili Vukanoviću da dođe do loptu koju je potom prosledio Vuliću, a on lepo uposlio Simića za pogodak. 

Samo tri minuta kasnije isplatila se borbenost mladog levog beka Konatara, koji je inače sasvim solidno odigrao celu utakmicu. Uspeo je da poremeti rivala i potom doda do Simića, koji je asistirao Ebisiliju, a on precizno šutirao sa distance. 

Iako su igrači austrijskog tima delovali prilično nemoćno, uspeli su da iz prve šanse u drugom poluvremenu dođu do pogotka, pošto je Mehmeti umakao defanzivcima i savladao Stankovića koji je u poluvremenu zamenio Vasiljevića. 

Tačku na utakmicu stavio je raspoloženi Vulić preciznim udarcem posle dodavanja Ebisilija. Dobrom partijom bivši vezista kruševačkog napretka nagovestio je da možda i neće morati na pozajmicu u Radnički iz Niša, što se ne može reći za Erika Jirku, koji je doduše igrao na mestu desnog beka, koje nije uobičajeno za njega.

Senku na rezultatski uspešnu proveru bacila je povreda Milana Jevtovića, koji je odlično radio tokom vremena provedenog u Austriji, ali se u 40. minutu požalio na povredu pa je mesto na terenu ustupio Ebisiliju.



Menjali su se rivali, Zvezda se u Austriji susretala sa top timovima (čitaj Zenit) i sa ispodprosečnim ekipama, ali je mora neefikasnosti u stopu pratila tim Vladana Milojevića. Sve je nagoveštavalo da će u tom tonu ofanzivne sterilnosti proteći i poslednji susret u Vindišgarstenu protiv austijskog drugoligaša Blau Vajsa. Međutim, lek za Zvezdinu neefikasnost konačno su pronašali Veljko Simić, Lorenco Ebesilio i na kraju Miloš Vulić na asistenciju pomenutog Holanđanina – 3:1

Dva gola – samopouzdanja vredna. Tako se u najkraćem mogu opisati dešavanja sa poslednjeg Zvezdinog testa u Austriji. Mučio se šarenoliki tim srpskog šampiona, ali je na kraju uspeo da naplati kvalitet više u odnosu na lokalnog drugoligaša.

Međutim, teško da je utakmica sa Vladanom Milojevićem dale neku korisnu informaciju Vladanu Milojeviću. Pamtiće se i da je prve minute u crveno-belom dresu odigrao Španac Horhe Kanjas.

Bilo je trenutka inspiracije mladog Konatara, pošteno se saigračima nudio i napadač Krstović. Ipak, konkretizacija je tek došla u finišu. Kada sa razigrao Veljko Simić, a zatim Lorenco Ebesilio potvrdio ono što o njemu pričaju saigrači – da je jedan od najboljih igrača u srpskom šampionu samo kad hoće. Ali problem je što retko hoće i što je još ređe spreman.

Promešao je Vladan Milojević karte, dao šansu igračima koji nisu bili u prvom planu za mečeve protiv Apolona, Kluža i Zenita. Međutim, ponovo su crveno-beli imali problema u poslednjoj trećini terena. I sa efikasnoću. Pokazivao je na trenutke mladi Krstović potencijal. Dobro se kretao, izdržavao duele sa fizički jakim štoperima Blau Vajsa. Ipak, propustio je veliku priliku da se nametne konkretnim učinkom. Doskorašnji član Zete želeo je polovinom prvog poluvremena da bude nesebičan i proigrao Vukanovića, mada je mirne duše mogao da šutira i sa deset metara pogodi mrežu. Nekoliko trenutaka kasnije šutirao je, ali je Helac intervenisao.Vredan pomena bio je i udarac Vukanovića.

Kao i u pređašnjim mečevima u Austriji za kompletan utisak nedostajao je gol. Autrijski drugoligaš iz Linca pokazao se kao organizovan tim. Međutim, morala je Crvena zvezda i u šarenolikom sastavu da bude opasnija i probije barijeru neefikasnosti.

Koliko je crveno-belima stalo da savladaju Blau Vajs oslikao je i detalj posle promašene šanse Vukanovića. Bivši igrač Napretka se uhvatio za glavu. Počela je da hvata nervoza crveno-bele. Međutim, ako ništa drugo bili su uporni u presingu. To im se isplatilo. Posle oduzete lopte Vukanović je proigrao Simića i započeo goleadu u finišu meča. Razgoropadio se potom i Ebesilio, postigao drugi i asistirao Vuliću kod trećeg gola. 

CRVENA ZVEZDA – BLAU VAJS 3:1
/Simić 78, Ebesilio 80, Vulić 88 - Mehmeti 85/

Stadion: Vindišgarsten. Gledalaca:200

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Vasiljević (od 46. Stanković) – Jirka, Stojković, Babić, Konatar – Čaušić (od 69. Kanjas), Jevtović (od 37. Ebesilio), Vulić, Simić, Vukanović – Krstović (od 69. Stanojev)

BLAU VAJS: Helac – Grasager, Mitrović, Krojcbrigler, Nosa, Brander, Velišić, Sansar, Gaspermajer, Surdanović, Froš.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar