Tangi je najskuplje pojačanje u istoriji Totenhema!

Pevci ugovorili kupovinu francuskog veziste za rekordnih 72. 000. 000 evra!

Fudbal 01.07.2019 | 17:48
Tangi je najskuplje pojačanje u istoriji Totenhema!
L'Ekipov transfer guru Ugo Delom još sinoć je izvestio javnost da su se Lion i Totenhem konačno sporazumeli oko transfera vrednog 72.000.000 evra veziste Tangija Ndombelea u London. Međutim, ima jedna začkoljica, jer Pevci tek treba da ugovore lične detalje s francuskim reprezentativcem.

Dogovoreni transfer podrazumeva zagarantovanih 62.000.000 evra francuskom klubu i 10.000.000 kroz bonuse. Sporazum je postignut kasno sinoć posle sastanka Žana Mišela Ole i Danijela Levija u Parizu, a Lion će lako uspeti da naplati bonuse pošto su vezani za plasman Spursa u Ligu šampiona svake sezone što ne bi trebalo da predstavlja problem.  

Cilj gazde Liona bio je da obezbedi zaradu od bar 60.000.000 svom klubu u ovom poslu i uspeo je u tome. Ukoliko sve prođe prema očekivanjima, mladi vezista će postati najskuplja prodaja u istoriji ovog kluba i nadmašiće dosadašnjeg rekordera Lakazeta koji je prešao u Arsenal za 53.000.000 evra. Takođe, Francuz će postati i najskuplja kupovina londonskih Pevaca u istoriji kluba, pošto će obeštećenje nadmašiti rekord koji drži Kolumbijac Dejvison Sančez koji je u leto 2017. stigao iz Ajaksa za 40.000.000 evra.

Da li dogovor dva kluba znači i da će se 22-godišnji Ndombele odmah presliti u Totenhem? Ne nužno. Igrač još uvek nije ugovorio lične uslove s Pevcima, a Delom smatra da je potrebno da prođu nedelje, možda čak i meseci, dok se igrač i klub dogovore oko ovoliko unosnog transfera.

Želja samog Ndombelea da radi sa Maurisijom Poketinom i napreduje u karijeri nije sporna, a jedino što može da pokvari poziciju Pevcima je potencijalni odlazak Pola Pogbe iz Mančester Junajteda jer bi onda Crveni đavoli pokušali da im preotmu pojačanje, podvlači novinar L'Ekipa.

U svakom slučaju, za Pevce su vrata od sinoć širom otvorena, na njima je da samo zaključe ovaj transfer.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar