Lutrija RS traži partnera za igre

 “Lutrija Republike Srpske” tražiće, mimo Zakona o javnim nabavkama, partnera sa kojim će osnovati zajedničko preduzeće sa kojim će ubuduće priređivati lutrijske i elektronske igre na sreću na teritoriji Srpske.

Bosna i Hercegovina 27.06.2019 | 22:19
Lutrija RS traži partnera za igre
Vlada RS donijela je danas Uredbu o uslovima za davanje saglasnosti „Lutriji Republike Srpske“ za osnivanje preduzeća za priređivanje igara na sreću.

„Razlog za donošenje ove uredbe je propisivanje kriterijuma i postupka odabira ponuđača za osnivanje privrednog društva koje će sa „Lutrijom“ priređivati lutrijske i elektronske igre na sreću na teritoriji Republike Srpske, kao i zaštita kapitala i položaja „Lutrije“ kao javnog preduzeća“, saopšteno je iz Vlade RS.

U saopštenju je navedeno da izbor preduzeća u ovom slučaju ne podliježe odredbama Zakona o javnim nabavkama, ali je, ipak, „zbog visoko postavljenih kriterijuma i imajući u vidu značaj ovih djelatnosti, ispoštovano načelo transparentnosti“.

„Prema kriterijumima propisanim ovom uredbom, „Lutrija Republike Srpske“ će raspisati javni poziv za dostavljanje ponuda od privrednih društava u cilju osnivanja zajedničkog privrednog društva u kojem će „Lutrija“ imati u vlasništvu najmanje 51 odsto kapitala i odlučivanja“, dodaje se u saopštenju.

Narodna skupština RS nedavno je po hitnom postupku usvojila Zakon o igrama na sreću, koji je podigao veliku prašinu u javnosti.

Priređivači igara su isticali da će zbog ovog zakona 2.500 radnika ostati bez posla i da će se legalne domaće kladionice koje posluju u Srpskoj zatvoriti.

S druge strane, Ministarstvo finansija RS, koje je predložilo zakon, tvrdilo je da će on donijeti skoro duplo veći priliv novca u budžet, odnosno najmanje 60 miliona KM. Navodili su i da je cilj unapređenje organizovanja igara na sreću i njihovo uvođenje u zakonske okvire, kao i jačanje uloge “Lutrije Republike Srpske” na tržištu.

(Capital)

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

sRBINN

27.06.2019 20:26

SAMO PJESME I IGARA NA SREĆU - TO JE IZLAZ IZ KRISE - možda je već dogovoreno partnerstvo sa vlasnikom Srpske !

ODGOVORITE
Name

SALE SLOVENAC

27.06.2019 21:14

JAVNA JE TAJNA DA MILE RADISIC I ASTRA ULAZE U IGRU

Name

Gastarbajter

27.06.2019 23:47

Prointer zna se...

Name

Eto

28.06.2019 04:32

Kad je opozicija govorila šta je cilj donošenja zakona ispljuvali su ih. Očigledno je bilo da treba neki tajkun da uđe u biznis a možda i Prointet eto Igor ima softver hahaha. Koji smo mi bilmezi.

Name

BANJALUKA

27.06.2019 20:30

Mile Radisic sreca nasa pa padaju uskoro nece moci da pokradu i to

ODGOVORITE
Name

Dobrila

27.06.2019 20:49

Lopovčina SNSD ova Rajko Radovanović. Uništio Akvanu napravio milionski minus, pa ga nagraditi Srpskom televizijom pa tamo napravio sranje i udomili u Lutriju. Uništio sve gdje zakoračio jer što krade što izvlači za partiju. Na Akvani je radno mjesto naplaćivao 7000 KM. Pored toga i seksualni manijak koji ucjenjuje saradnice. To su ti kadrovi SNSD-a i čestitog predsjednika partije u Banja Luci Igora R. zvanog stiker efendija.

ODGOVORITE
Name

MM

27.06.2019 20:51

PROINTER

ODGOVORITE
Name

Re

28.06.2019 06:11

Mogu oni prebaciti i na drugu firmu, da se kao ne vidi ko je iza toga. Ali, ista ekipa ljudi stoji iza toga, na koju god firmu se pisalo...

Name

Re

27.06.2019 20:52

Lutriju RS vodi milicionar. To je garant uspjeha za Lutriju RS i sve poslove!

ODGOVORITE
Name

Banja luka

27.06.2019 20:56

Pa Kaja...Telgeltija.....Dodo....Lukac...Biserka....ovi papaci preletaci....potkovani sudija....integral...itd..itd...pa nece se vec neki partner...za 49%....Cubrilovic....ima kandidata....bice navale.....borbe....dobra je tu lova...a laka...heheh

ODGOVORITE
Name

Glas

27.06.2019 21:08

Sigurno ce taj biti Igorov kum!

ODGOVORITE
Name

Jami

27.06.2019 21:46

Samo prointer ispunjava uslove , tajin vocar ce to dobiti

ODGOVORITE
Name

Rene

27.06.2019 21:46

Premijer hrvatski vec dobio od brata Milorada monopol

ODGOVORITE
Name

NOVOMATICOVE PRAONICE NOVCA

27.06.2019 22:05

PARTNER LUTRIJE ĆE BITI NOVOMATICOVE PRAONICE NOVCA NOVO RS DOO I RSA GAMING DOO U KOJIMA, A NA IME NADA ILIĆ,MILORAD DODIK IMA 20% VLASNIŠTVA. ALI SVI OVI DOKUMENTI POSTOJE NA OSNOVNOM SUDU U BANJALUCI KOD SUDIJE MONIKE KOVAČEVIĆ.

ODGOVORITE
Name

Šta

27.06.2019 23:18

Će Lutriji RS partner? Zar sama ne može da organizuje igre na sreću? Šta kažete bez javnog oglasa? Znači Dudek će odrediti partnera da uzima pare i od igara na sreću!? Bijedna opozicijo, ako te ima, izlazi iz skupštine na ulicu ili u ilegalu, i povedi narod u gerilski rat protiv ovog fašističkog režima.

ODGOVORITE
Name

Q

28.06.2019 02:51

RS= Kriminal.I nista drugo.leglo seljacina i raj u lovu u mutnom pod patronatom velikog baje.Zato sav taj kvazi patriotizam i Srbstvo .Zato u RS nema vladavine prava zaro se baja borio da nema stranaca da uvode zakpn nego ovi njegovi nezakon.RS je i institucije samo paravan za sve kriminalne radnje jedna propast sodoma i gomora.Sve te suplje price o Srbstvi su nista osim bacanja magle narodu u oci za skrivanje iza kulisa svih necasni radnji.Pvakva RS ce unistiti Srbe i netreba rat vec nas ima mamje od milion.Postali smo jedan veliku dio bolestan narod zarazen rezimom Milorada Dodika gdje se sve svodi na pohlepu zavist licemerstvo enormnu kradzu autokratiju korupciju propast falit stecaj ubistva drpgu prostituciju sve najgore.I sve to pod logom Srbstva institucija RS.Urusavanjs RS i branioca RS to jest sami sebe.Mi sami sebe unistavamo .Unisstinas Srbovanje

ODGOVORITE