De Liht počeo da ucjenjuje Barselonu!

Već se priča o alternativi. . .  Juventus navodno na pragu transfera, moguće da će biti zatvoren u naredna 24 časa.

Fudbal 24.06.2019 | 19:49
De Liht počeo da ucjenjuje Barselonu!
Klupko zamotano oko Matijsa de Lihta počelo je da se odmotava i uskoro bismo mogli da dobijemo konačno razrešenje jedne od najvećih transfer misterija ovog leta!

Iz srca Katalonije ovog jutra lansirana je vest koja je neprijatno iznenadila navijače Barselone - Ajaksov kapiten počeo je da ucenjuje klub i pokušava da izvuče više para za godišnju platu. Ova informacija mogla bi donekle da se podudara s ranijim pisanjima da se direktorima Barselone ne dopada De Lihtova arogancija, koja možda vuče korene i iz međusobne komunikacije s jednim od najboljih mladih štopera današnjice. Tamošnji dnevnik Sport tvrdi da je De Liht kontaktirao ljude iz Barselone preko osobe od poverenja i stavio im jasno do znanja da mu je selidba na Kamp Nou prva opcija. Onda je usledilo neprijatno iznenađenje, jer je od Barselone tražio više novca od one koja se pominjala u dosadašnjim susretima.

Holandskog štopera je na ovakav potez navela Juventusova ponuda, koja je zbog određenih poreskih olakšica u stanju da ponudi nešto više novca nego Barselona. Prvobitna Damina ponuda od 7.500.000 evra neto sada je preinačena u formulu po kojoj na ovu platu dolaze i lako dostižni bonusi koji celu sumu podižu na 12.000.000 evra, koliko od Juventusa traži Mino Rajola.

E sad, gotovo je izvesno da je za ucenjivanje Barselone zaslužan upravo italijanski agent holandskih korena, inače poznat po tome da je vrlo halapljiv kada je u pitanju novac kako za njegove provizije, tako i za platu igrača. Barselona je imala ideju da De Lihtu ponudi identične uslove kao Frenkiju de Jongu, odnosno platu od 6.500.000 evra neto, ali je 19-godišnji štoper sada promenio ploču. Stvar je u tome što su čelnici Barse od samog starta stavili do znanja De Lihtu da mu neće odmah dati megalomanski ugovor i da novac mora da zasluži, kao i mesto u timu.

U međuvremenu je Barsa angažovala Đerara Pikea da obavi razgovor s De Lihtom na Bahamima, pošto su obojica tamo na odmoru. S druge strane, Juventus je Ajaksu preko Rajole dostavio ponudu sledeće sadržine: 67.000.000 evra za obeštećenje, plus 13.000.000 evra bonusi. S Čizme čak stižu uverenja da bi ceo posao mogao da bude završen do sledeće sedmice, a možda čak i u naredna 24 časa!

Zbog toga je u Barseloni počelo da se vrti novo ime – Viktor Lindelef. Barselona je već stupila u kontakt s Mančester junajtedom i raspitala se za uslove kupovine mladog Šveđanina, koji je stara želja rukovodećih kadrova na stadionu Kamp Nou. Barsa je i 2017. godine želela Lindelefa, ali je Benfika tada odbila ponudu iz Španije i prihvatila transfer u Mančester junajted.

Lindelefu s Junajtedom ističe ugovor za dve godine, pa bi na Old Trafordu čak i razmislili o prodaji, pogotovo jer bi u igri bio znatno ozbiljniji novac nego što bi to bio slučaj naredne godine. Uostalom, Lindelef nije imao baš najbolju godinu u Junajtedu i od dolaska u Premijer ligu još se traži, zbog čega nije isključen njegov odlazak. Pogotovo sada kada je Hari Megvajer ponovo u igri...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar