Kraj ere Mančester sitija, poslije sjajne decenije!

Naredna sezona biće poslednja kza jednog od najvećih igrača u istoriji "građana".

Fudbal 26.06.2019 | 13:08
Kraj ere Mančester sitija, poslije sjajne decenije!
Prošlo je deset godina prožetih pobedama, uspesima i trofejima. Bio je to najbolji period u klupskoj istoriji Mančester sitija.

A, sada je vreme za rastanak.

Legendarni španski ofanzivac, David Silva (33) najavio je da će naredna sezona biti njegova poslednja u dresu "građana", među koje je došao 2010. godine, u istom danu kada i Aleksandar Kolarov, Jaja Turen i Džerom Boateng (svi na slici sa tadašnjim menadžerom, Robertom Manćinijem).

"Ovo će biti moja poslednja sezona. Deset godina je za mene dosta. To je savršen trenutak", rekao je Španac novinarima u domovini.

"Kada sam u martu potpisao jednogodišnji ugovor, razgovarali smo i o dogovoru za dve sezone, ali sam odlučio da potpišem samo na još jednu, tako da ću završiti sa 10 u klubu", dodao je nekadašnji krilni napadač Valensije, koga je Siti te 2010. platio 28,7 miliona evra.

Sa ove vremenske distance, to zaista izgleda kao bagatelna cena za takvog igrača!

Silva je sa Sitijem osvojio četiri titule Premijer lige, dva FA Kupa i četiri Liga kupa. Uz to, sa reprezentacijom Španije je bio šampion sveta 2010, a prvak Evrope dva puta - 2008. i 2012. godine.

U dresu Mančester sitija Silva je nastupio na čak 396 utakmica i postigao 71 gol, uz 129 asistencija.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar