Veliki glumac dobija ulicu u BG

Bojanska ulica na Vračaru ubuduće će nositi ime slavnog srpskog i jugoslovenskog glumca Ulica Velimira Bate Živojinovića, odlučeno je danas na sjednici Skupštine grada Beograda.

  • Vijesti
  • Srbija


Zamjenica predsjednika Skupštine grada Beograda i predsjednica Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Andrea Radulović izrazila je zadovoljstvo što će jedna ulica na Crvenom krstu ponijeti ime velike glumačke legende.

"Povodom obilježavanja tri godine od smrti slavnog glumca Velimira Bate Živojinovića, Kompanija Borba, magazin Bazar i Goran Vesić, kao građanin gradske opštine Vračar, pokrenuli su inicijativu da jedna od ulica u opštini Vračar dobije naziv po Velimiru Bati Živojinoviću", rekla je ona.

Istakla je da je Velimir Bata Živojinović svojim umjetničkim i kulturnim doprinosom obilježio jednu zlatnu eru srpske, jugoslovenske i svetske kinematografije.

"Naš slavni glumac ostaće večno naš Valter koji brani Sarajevo, Mirta u Skupljačima perja, komandant Stole u Bici na Neretvi. Čovek sa emocijom i karakterom koji je dao nemjerljiv doprinos kulturi u Srbiji, regionu i šire", dodala je Radulovićeva.

Gradski odbornici su na današnjoj sjednici usvojili i odluku o izmjeni i dopuni odluke o utvrđivanju naziva ulica i drugih dijelova naseljenih mjesta u opštinama Rakovica i Čukarica, kao i odluku o izmjeni naziva ulica na teritoriji opštine Zemun.

(Tanjug)

KOMENTARI4
POŠALJITE PORUKU

Komandant Stole

25.06.2019 14:35

Ne pucaj dok ih sve ne opkolimo!

XXL

25.06.2019 18:09

MALO JE ULICA...ZA OVAKVU LEGENDU...TREBA NAZVAT NASELJE ILI DIO GRADA...NAJ MANJE MJESNA ZAJEDNICA.

Svaka Vam cast na lijepom komentaru. Jedan je Bata neponovljiv.

Bili

25.06.2019 23:31

Nindza

26.06.2019 11:32

Zaaluzio je to Bata .

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.