Haos u Beogradu: Poplavljeni vrtići

Nakon problema koji su obilne padavine juče izazvale u Beogradu, osvanulo je kišno jutro. Na teritoriji Srbije na snazi su žuti i narandžasti meteoalarm.

  • Vijesti
  • Srbija


RHMZ Srbije je upozorio na lokalnu pojavu jakih pljuskova sa gradom i olujnim vjetrom do utorka.

Najvećih problema bilo je na teritoriji opštine Palilula, tačnije u naseljima Borča, Ovča, Krnjača i Kotež, javlja RTS. Tamo su na terenu pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd, aktiviran je i tim za ispumpavanje vode sa pumpama velikog kapaciteta.

Noćas je zasjedao krizni štab Skupštine grada Beograda. Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da je poslije obilnih padavina poplavljeno 20 vrtića i da je 6.000 domaćinstava bilo bez struje.

On je rekao da će Sekretarijat za dječju zaštitu raspodijeliti djecu u druge vrtiće dok se objekti ne saniraju.

Naveo da je najugroženija lijeva obala Dunava, gde je palo oko 100 litara kiše za 45 minuta, što je količina koja padne za jedan mjesec na teritoriji Beograda. Poplavljeno je stotine automobila, garaža, podruma, brojni ugostiteljski i uslužni objekti, a ozbiljno su ugroženi i mnogi stanovi u prizemlju.

Poplavljen je i Dom kulture "Studentski grad" na Novom Beogradu.
Na društvenim mrežama građani iz različith dijelova Beograda postavili su snimke poplavljenih ulica, oborenog drveća...Auto-put u dijelu na Novom Beogradu bio je potpuno poplavljen

RTS navodi da su pripadnici Sektora za vanredne situacije u Beogradu intervenisali 37 puta i da je iz poplavljenih objekata spaseno 12 osoba.

Zbog obilnih padavina, od sinoć je okretnica tramvaja u bloku 45 pod vodom. Ekipe GSP-a su na terenu i trude se da izvuku pet tramvaja iz potpoljene okretnice.

U naselju Borča iz poplavljenih kuća spaseno je sedam osoba. Tamo je palo najviše kiše po kvadratnom metru - čak 100 litara.

Nevrijeme je zahvatilo i Banat, Zapadnu Srbiju, Šumadiju i druge krajeve zemlje. Grad koji je dostizao veličinu teniske loptice, nanio je štetu voćnjacima i stambenim objektima.(Agencije)

KOMENTARI6
POŠALJITE PORUKU

Mile

24.06.2019 08:31

Beograd pod Vodom...

Pa grade BG Na vodi a vidi on u vodi ?

re

24.06.2019 10:15

Pogresne procene u gradnji, samo!

Gavran

24.06.2019 10:51

Jeca

24.06.2019 08:37

Premijer Viskovic ce skratiti posjetu Bijeljni,zuri da obidje kucu u Borci na ugrozenom pdrucju od poplava!

!!!

24.06.2019 08:57

Sigurno RUGIP RS Banja Luka radi urbanistički plan odnosno izjmene svaki sat vremena pa je to rezultat. Samo vi tabšite Baju

Mrki

24.06.2019 09:41

Spremte se isto nas ceka.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.