Danas nestabilno: Kiša, pljuskovi

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavati nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima, a u pojedinim mjestima očekuju se nepogode sa većom količinom padavina u kratkom periodu.  

Bosna i Hercegovina 23.06.2019 | 10:25
Danas nestabilno: Kiša, pljuskovi
Većina krajeva danas će biti zahvaćena kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom, a najviše centralni dio i istok gdje je moguća pojava sugradice i grada, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Lokalno se očekuju nepogode usljed kojih će vjetar biti pojačan, kao i količina padavina u kratkom periodu.

Duvaće slab do umjeren, promjenjiv vjetar, koji će na jugu i istoku na momente biti pojačan.

Najviša dnevna temperatura od 20 do 25, na jugu do 27 stepeni Celzijusovih. 

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros je na sjeveru i zapadnu oblačno sa mjestimično slabom kišom, dok je u ostalim krajevima malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme.

Neum je jutros bio najtopliji sa 28 stepeni Celzijusovih koliko je izmjereno u 8 časova.

U Grudama je izmjereno 25 stepeni, u Trebinju i Mostaru 24, u Bijeljini i Bileći 22, u Zvorniku, Srebrenici, Sarajevu i Tuzli 21, u Doboju, Brčkom i Gacku 20, u Banjaluci, Prijedoru, Višegradu, Novom Gradu, Ribniku, Bugojnu, na Ivan Sedlu i u Livnu 19, na Čemernu, na Han Pijesku, u Rudom, na Sokocu, u Mrkonjić Gradu, Foči, Srpcu, Bihaću, Sanskom Mostu i Gradačcu 18, u Krupi na Uni i Kalinoviku 17, na Mrakovici 15 i na Bjelašnici 13 stepeni Celzijusovih.

Najviše kiše u protekla 24 časa palo je u Srpcu – 44 litra po metru kvadratnom, zatim na Mrakovici 23 litra, u Novom Gradu i Bijeljini pet, u Krupi na Uni četiri, u Prijedoru tri, u Doboju dva, a u Banjaluci i Mrkonjić Gradu jedan litar po metru kvadratnom.

(Srna)
 

Komentari / 0

Ostavite komentar