Vučić nije bio na otvaranju EI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije prisustvovao sinoćnoj ceremoniji otvaranja Evropskih igara u Minsku, saznaje ruska agencija RIA Novosti pozivajući se na dva neimenovana izvora.

  • Vijesti
  • Srbija


„Očekivalo se da će Vučić prisustvovati ceremoniji, međutim budući da je tokom defilea učesnika bilo najavljeno i učešće predstavnika Kosova pod sopstvenom zastavom, on je odlučio da ne ode“, rekao je za RIA jedan izvor iz srpske delegacije.

Ruska agencija navodi i da je i po rasporedu sedenja visokih zvanica tokom ceremonije otvaranja takođe moguće bilo zaključiti da učešće Vučića nije planirano.

I drugi izvor za RIA Novosti potvrdio je da Vučić nije prisustvovao ceremoniji otvaranja ovih igara u Minsku.

„Da, to je istina. Vučić je objasnio da neće učestvovati jer je tu prisutna i delegacija iz Kosova“, rekao je on za rusku državnu agenciju.

Prethodno su srpski mediji preneli da su Druge Evropske igre svečano su otvorene sinoć u Minsku.

Podsetimo, Srbiju će predstavljati 66 sportista u 12 sportova, a zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja nosio je basketaš Marko Ždero.

(Sputnjik)

KOMENTARI7
POŠALJITE PORUKU

Opa

22.06.2019 09:00

Majcica rusija .

Ali Burle

22.06.2019 09:32

Ali je Burle prisustvovo.Pa je iskoristio momenat kada je izasla sportska delegacija Kosova da izadje.Naravno to su prikazali na portalima atv i rtrs.Treba prikazati kako je Burle velika srbenda i kako je najveci cuvar Srba u svijetu.Zato od Austrije do Njemacke gdje god ode docekaju ga poltroni i 15 nasih gradjana.Nije dijaspora slijepa

BL

22.06.2019 09:45

Bio ti il nebio Kosovo je prodefilovalo.Isto kao i rudonja za trenutak napustio tribinu a Kosovo i dalje maršira.Rusima nije to smetalo a vama malim rusima smeta,vi kao veći Rusi od Rusa.

Dzoo

22.06.2019 09:49

Nikad mi doci pameti Rusi ce nas prodati za kilo jabuka. Gde nisu se umesali nisu nas ni izdali.

Autoprevoz

22.06.2019 10:08

Samo je bio Dodik Minsku u defileu Autobusa.

А

22.06.2019 10:10

Наш је био присутан, мало одсутан, па опет присутан. Није испратио дефиле Косова, хихихи напустио наш Додо, али чим они продефиловаше ето ти нашег Додика наравно назад.

BiH

22.06.2019 10:33

Pa zar jos nije jasno pojedinim"SRBIMA" da ih Rusija korisiti za svoje interese. Pa ako vam ovo nije dokaz ja neznam sta je.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.