ŠPA: Ćao Barsa, Real Madrid je ponovo šampion!

Оdbranjen tron bez poena Serhija Ljulja! Real Madrid završio posao u Barseloni - TITULA! "Kraljevski klub" odbranio naslov prvaka. Četvrti put je šampion u poslednjih pet godina!

Košarka 21.06.2019 | 23:41
ŠPA: Ćao Barsa, Real Madrid je ponovo šampion!
Real Madrid vlada Španijom!

Ekipa Pabla Lasa osvojila je titulu drugu godinu zaredom, a četvrti put u poslednjih pet godina, zaokruživši tako ipak uspešnu sezonu!

Barselona - Real 68:74 (21:24, 12:13, 14:18, 21:19)

U dinamičnom četvrtom meču finalne serije, "kraljevski klub" je na terenu najvećeg protivnika ostvario pobedu koja mu je donela čak 35. titulu u istoriji!

Barselona će ostati prvi pratilac Madriđana na toj, večnoj listi, sa skoro duplo manje - 18! 

Katalonci su igrali u "Palau Blaugrani" za povratak u glavni grad Španije, gde su u drugom meču neverovatno ispustili "brejk", ali uz izuzetno slabu partiju svog lidera Ertela (2 poena, 1/6 iz igre) nisu mogli da se još jednom suprotstave Madriđanima.

Na kraju meča, srpski stručnjak Svetislav Pešić pozdravljao se sa igračima katalonskog velikana i na neki način opraštao, jer je ranije u petak objavljeno da će popularni "Kari" sledeće sezone preuzeti neku funkciju u klubu, a da će na mesto trenera doći Pedro Martinez.

Posle dva Pešićeva trijumfa u Kupu kralja u poslednjih godinu i po, Martinez će na sebe preuzeti zadatak da prekine dominaciju Reala, koji je od starta četvrte utakmice stavio do znanja da je spreman da večeras završi posao.

Rudi Fernandez pogodio je prva tri šuta za tri poena i uveo ekipu u ritam, a Fakundo Kampaco je sjajnim nastupom (15 poena, 9 skokova, 6 asistencija) potvrdio da je sa razlogom dobio priznanje "MVP finalne serije".

Svaka čast Svetislavu Pešiću na svemu što je uradio s Barselonom u ovih godinu i po dana, ali Real nema alternativu u Španiji! Čak 35. put u klupskoj istoriji, četvrta titula u minulih pet godina! Da ne beše Valensije i Pedra Martineza 2017. godine, verovatno bi Kraljevski klub i tada bio na krovu Španije! Barselona je pružila sve što je mogla u ovom trenutku, ali to je bilo samo dovoljno za jednu, Pirovu pobedu, koja neće predstavljati ni blagu utehu posle sezone u kojoj je klub ipak stao na stabilne noge i pokazao da ima ideju šta u budućnosti...

Real je usred Blaugrane slavio rezultatom 74:68 (24:21, 13:12, 18:14, 19:21) i to bez ijednog poena najboljeg igrača Serhija Ljulja! Čak i u tim okolnostima, kao i uz činjenicu da Džejsi Kerol nije raspalio nijedan šut sa distance, Real je kontrolisao utakmicu gotovo od prvog, do poslednjeg minuta. Barselona je samo na momente znala da pripreti i nije uspela da obezbedi razliku veću od dva poena viđenu na startu drugog kvartala, pa se donekle ovakav ishod i mogao očekivati. 

Strašan posao Real je napravio sa Valterom Tavaresom, koji je komandovao reketima i bio najzaslužniji za to što je madridski gigant usred protivničke avlije imao čak 18 ofanzivnih skokova! Čak polovina ih je došla upravo od gorostasa rodom iz Kape Verdea, dok je još tri uhvaćene lopte u ofanzivi ubeležio Fabijen Kozer! Čudnu rolu imao je Fakundo Kampaco, imao svojih uspona i padova, ali je na kraju bio jedan od najvažnijih šrafova ove pobede, ali i cele serije! Meč je završio s 15 poena, devet skokova i šest asistencija, dok su Tavares, Kozer i Entoni Rendolf imali po 10 poena. Rudi Fernandez je utakmicu završio s dva poena više. Kod Barselone 16 poena ubacio je Kevin Pangos, 12 je imao Kris Singlton, a poen manje Adam Hanga.

Rezultat je bio otvoren sve do sredine poslednje četvrtine, kada je Real otišao na maksimalnih 12 poena viška (67:55), da bi puleni Pabla Lasa do kraja zadržali hladnu glavu i priveli meč gotovo rutinskom kraju.

Videćemo da li je ovo zaista bila poslednja utakmica Svetislava Pešića na klupi Barselone, kako se tokom dana najavljivalo. Podsetimo, španski mediji su uoči četvrte utakmice javili da će Pedro Martinez od ovog leta preuzeti Barsu, dok se Pešiću sprema mesto u direktorskoj kancelariji...

BARSELONA: Singlton 12, Hanga 11, Ertel 2, Oriola 4, Klaver 4, Pengos 16 (4/7 za tri), Ribas 4, Blažič, Smits 3, Pustovij, Kjurik 8, Tomić 4.

REAL: Rendolf 10, Fernandez 12, Kampaco 16 (9 sk, 6 as), Tavares 10 (13 sk), Dek, Kozer 10, Ajon 5, Kerol 4, Ljulj, Tomkins 6, Tejlor 2, Rejes.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar