HAOS zbog love pred početak KAN-a!

Kamerunci odbili da odu na takmičenje u Egipat, a igrači Zimbabvea prete bojkotom!

Fudbal 21.06.2019 | 16:58
HAOS zbog love pred početak KAN-a!
Afrički kup nacija treba da počne u Egiptu, ali je veliko pitanje koje reprezentacije će nastupati na tom takmičenju.

Reprezentacija Kameruna odbila je da krene put Egipta jer nije dobila traženi novac kao premiju za plasman na turnir.

Kamerunci, koji brane trofej šampiona Afrike, odbili su da napuste hotel u Jaundeu i upute se ka Egiptu jer smatraju da moraju da dobiju duplo višu nagradu od 34.635 dolara.

"Ekipa je i dalje u Jaundeu. Igrači se nisu složili oko isplate premija", kažu iz Fudbalskog saveza Kameruna za Rojters.

Ministar sporta Kameruna Gabrijel Nloga kaže da su svi igrači dobili bonus od 20 miliona kamerunskih franaka, što je tačno 34.635 dolara, ali su fudbaleri tražili duplo više.

Veruje se da će pasti dogovor dve strane, s tim da će reprezentacija Kameruna imati oko 9.000 dolara premije za svaku pobedu na turniru.

Ekipa koju kao selektor predvodi Klarens Sedorf u utorak bi trebalo da igra protiv Gvineje Bisao na startu F grupe.

I fudbaleri Zimbabvea zapretili su bojkotom današnjeg mača protiv Egipta pošto nisu dobili plate.

Sastanak igrača i čelnika Fudbalskog saveza Zimabvea održan u četvrtak u hotelu u kome je smeštena ekipa, propao je, pa su igrači zapretili bojkotom.

Prva utakmica na Kupu afričkih nacija između domaćina turnira Egipta i Zimbabvea na programu je večeras od 22 časa po srednjeevropskom vremenu u Kairu, a reprezentativci Zimbabvea nisu sinoć trenirali i veći deo dana proveli su u hotelskim sobama, pre nego što su se sastali sa čelnicima Saveza.

Oni zahtevaju da im se isplaćuju naknade za Kup afričkih nacija, zajedno sa naknadama koje im se duguju od učešća na prošlomesečnom regionalnom turniru.

Pojedini igrači su tražili da budu oslobođeni dužnosti iz reprezentacije, kako bi se vratili kući.

Fudbalski savez Zimbabvea saopštio je da će se večerašnja utakmica odigrati i da nije bilo pretnji štrajkom, što su negirala petorica igrača i zvaničnik reprezentacije u izjavi za AP. Oni su rekli da su pregovori u zastoju.

Konflikt oko premija je čest slučaj u afričkom fudbalu, pošto je isti bio u Nigeriji i Gani pred velika takmičenja.

Afrički fudbal je u velikim problemima, posle navoda o korupciji i finansijskim malverzacijama, pa je FIFA imenovala svoju generalnu sekretarku Fatmu Samuru da predvodi Afričku fudbalsku konfederaciju u narednih šest meseci.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar