Vanja izabran na draftu: "Pik" Sakramenta!

Franšiza iz Kalifornije odabrala Partizanovog šutera kao 60. "pika".

Košarka 21.06.2019 | 10:57
Vanja izabran na draftu: "Pik" Sakramenta!
I Vanja Marinković (22) postaje član srpske kolonije u Sakramento Kingsima!

Partizanov bek odabran je na NBA draftu kao poslednji, 60. "pik" čime je franšiza koju vodi Vlade Divac stekla pravo da ga u perspektivi dovede u svoj tim.

Za sada, Marinović je "kralj" na papiru, a ubuduće će od njega, njegovog daljeg napretka i odluke rukovodstva franšize zavisiti da li će se i kada pridružiti srpskoj koloniji u Kaliforniji, koju u Kingsima čine i Peđa Stojaković, Igor Kokoškov, Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica.

S obzirom na to da je "izlazno" godište, srpski šuter nije morao da podnosi prijavu za ovogodišnji draft. 

Posle finala Superlige otputovao je u Ameriku i prošle noći u dvorani Bruklin Netsa čuo svoje ime, koje je bilo poslednje pročitano u velikoj noći za sve NBA rukije.

Podsetimo, za Marinkovića je ovog juna interesovanje pokazao i Olimpijakos, grčki velikan koji bi mogao da otkupi ugovor Beograđanina rođenog 1997. godine.

Marinković je član prvog tima Partizana još od sezone 2013/14, kada je priključen treninzima pod vođstvom Duška Vujoševića. U međuvremenu je bio i kapiten crno-belih, među kojima je trenutno igrač sa najdužim stažom, iako je i dalje veoma mlad košarkaš.

Takođe, mladi šuter je ovim priznanjem stao u dugačak red ranije draftovanih Partizanovih košarkaša. On je 13. na tom spisku, koji čine:

Vlade Divac (Lejkersi), Predrag Danilović (Golden Stejt), Željko Rebrača (Sijetl), Predrag Drobnjak (Vašington), Nenad Krstić (Nju Džersi), Miloš Vujanić (Njujork Niksi), Kosta Perović (Golden Stejt), Nikola Peković (Minesota), Jan Veseli (Vašington), Žofri Lovernj(Memfis), Bogdan Bogdanović (Finiks) i Nikola Milutinov (San Antonio).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Milojko Babić

21.06.2019 09:27

Partizan može dovesti deset igrača ali najveće pojačanje će mu biti ako ode Vanja Marinković.Od njegove japije samo okorci.

ODGOVORITE