Njegov potez je oduševio sve

Nevriijeme koje je juče poslije podne pogodilo Beograd, praćeno jakom kišom i velikim gradom na nekim područjima grada, pretvorilo je glavni grad Srbije na nekoliko časova u kulise nekog apokaliptičnog filma.

  • Vijesti
  • Srbija


Slike i video zapisi koje su kružile društvenim mrežama, kao i one koje su zabilježili fotografi i reporteri, djelovali su na momente zastrašujuće zbog ogromnih uličnih bujica koje su pred sobom nosile automobile, a u nekim dijelovima Beograda, zbog ogromne količine vode koja je više nalikovala omanjim potocima, nastali su i ogromni krateri u samim saobraćajnicama.Dok su se neki Beograđani hvatali za glavu u čudu i u nevjerici nervirali zbog padavina, bilo je i onih koji su jednostavno sačekali da sve prođe, a onda da nastave dalje svojim poslom. Naime, na društvenim mrežama se pojavila slika koja se dijeli brzinom munje, na kojoj se vidi stariji žitelj Beograda kako sedi na naslonu klupe ispod autobuskog stajališta i mirno čeka da nevrijeme i kiša jednostavno prođu.

Slika je nastala na autobuskom stajalištu Sportskom centru Vizura na Tošinom bunaru.

Ponašanje ovog gospodina je tu da nam kaže možda i najveću životnu istinu: Život je suviše kratak da bismo se nervirali oko svega. Ipak, poslije kiše uvijek dođe sunce.

(Blic)

KOMENTARI1
POŠALJITE PORUKU

Korisno

21.06.2019 10:51

Pametan potez. Čovjek ima vjerovatno dovoljno vremena, što bi trčao, pokisao do gole kože, ciljno mjesto čeka, neće pobjeći, bolje nego prehladu zaraditi. Treba nekad usporiti, prikočiti, preispitati svoje ponašanje, korigovati životne stavove, radi svoje koristi.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.