"Veliki odgovor na napade Amerike" je "60 odsto brži od Androida"

Ako je suditi prema navodima kineskog Global Timesa, Huawei intenzivno testira svoj sopstveni operativni sistem HongMeng zajedno sa internet gigantima i domaćim proizvođačima telefona. Novi sistem će biti objavljen u narednih nekoliko meseci.

Informacione tehnologije 14.06.2019 | 11:25
"Veliki odgovor na napade Amerike" je "60 odsto brži od Androida"
Kineski list navodi izveštaj tehnološkog giganta Tencent, kao i proizvođače pametnih telefona Xiaomi, Oppo i Vivo, a citira i neimenovani izvor "blizak velikom kineskom provajderu" koji ističe da glavne kineske tehnološke kompanije "aktivno rade sa Huaweijem kako bi unapredile verziju HongMeng OS-a, koji se smatra velikim odgovorom na napade Amerike".

Bilo je infomacija i da će novi OS biti objavljen na jesen, uz predstavljanje novog modela Huawei Mate 30 serije, dok Global Times navodi Huawei P40 kao alternativu.

Pojava kontradiktornih informacija o tome koliko je Huaweijev OS zaista spreman za izlazak na tržište, mogla bi da objasni zbog čega je konkretan datum objavljivanja softvera ostao neotkriven.

Global Times, u svom izveštaju, ističe da će novi operativni sistem biti "60 odsto brži od Androida", ponavljajući tvrdnju izvršnog direktora Huaweijevog poslovanja telefonima Ričarda Jua, koji je ranije dao identičan komentar.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar