Vanja Milinković Savić ili Mile Svilar?

Talentovani srpski golmani su kandidati za isti transfer.

Fudbal 13.06.2019 | 00:00
Vanja Milinković Savić ili Mile Svilar?
Izgleda da će Srbin čuvati mrežu Standarda iz Liježa naredne sezone...  

Belgijski mediji javljaju da su srpski golmani dvojica od trojice najozbiljnijih kandidata za „jedinicu“ Standarda. Reč je o Vanji Milinkoviću Saviću i Miletu Svilaru. Treći kandidat je mačdi Francuz Žan Bute iz Muskrona.

Standard se sprema za odlazak meksičkog golmana Giljerma Očoe koji se najverovatnije vraća u domovinu posle dve godine na golu belgijskog tima.

Lokalni mediji javljaju da su Svilar iz Benfike i Milinković Savić iz Torina ponuđeni Standardu i da se trenutno u Liježu veća o konačnom izboru. Obojici mladih golmana je potrebna minutaža i tim u kojem će braniti. Svilar je sezonu proveo zakucan za klupu Benfike i branio je samo u kup takmičenjima. Kako u konkurenciji Grka Vlahodimosa ni sledeće sezone neće biti prvi izbor, želi da ode na pozajmicu. Prethodnih dana se pominjalo da je za Svilara zainteresovan i njegov bivši klub Anderleht.

Što se Vanje Milinković Saviča tiče, možda bi Belgija mogla da mu bude odskočna daska kao starijem bratu Sergeju koji je sa uspehom igrao za Genk pre selidbe u Italiju. Mlađi od braće Milinković Savić je pod ugovorom sa Torinom, ali tamo neće braniti dok je na golu sjajni vetaran Sirigu. Prethodnu sezonu je Vanja proveo na pozajmicama u Spalu i Askoliju, ali se nije proslavio. Za prvoligaša iz Ferare je branio na samo tri utakmice, dok je na golu drugoligaša bio standardaniji i upisao osam utakmica dok u finišu sezone nije preseljen na klupu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters, Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar