Mamić saslušan, nema pritvora

Zdravko Mamić, bivši čelnik Dinama, koji je danas saslušan na ročištu u Sudu BiH, neće biti pritvoren, a u toku dana će biti poznate mjere zabrane.

Bosna i Hercegovina 11.06.2019 | 12:02
Mamić saslušan, nema pritvora
Zdravko Mamić u prisustvu advokata stigao je u Sud BiH, gdje će biti održano prvo ročiste o njegovom izručenju Hrvatskoj, javlja novinar "Nezavisnih".

Mamić je pri ulasku u Sud prokomentarisao pisanje pojedinih portala o njegovom hapšenju, te rekao da se protivi izručenju.

" Ne znam otkud vam to da sam uhapšen ili priveden. Vidite da sam najnormalnije došao tu i da je sve uredu", kazao je Mamić novinarima.

Na pitanje novinara da li će se protiviti izručenju, Mamić je kratko prokomentarisao "a šta vi mislite?".

Podsjetimo, SIPA je jutros na području Hercegovine uručila poziv za Sud Mamiću, koji je odmah krenuo ka Sarajevu.

Ako se Mamić bude protivio izručenju Hrvatskoj uslijediće sudski postupak u kojem će se odlučivati o njegovoj ekstradiciji.

Mamić sudsku odluku može čekati ili u ekstradicijskom pritvoru ili na slobodi ukoliko mu bude dozvoljeno plaćanje kaucije.

Potjernica za Mamićem raspisana je nakon što mu je Županijski sud u Osijeku odredio pritvor u drugom sudskom postupku koji je pokrenut protiv njega zbog optužbi za učestvovanje u izvlačenju 38 miliona KM iz Dinama.

(Nezavisne)

Komentari / 0

Ostavite komentar