Trifković je odao imena naručioca?

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske navodno je rasvjetlilo ubistvo Damira Ostojića Šijana, koji je izrešetan 5. septembra prošle godine u Banjaluci.  

Republika Srpska 11.06.2019 | 08:20
Trifković je odao imena naručioca?
Iz MUP-a Srpske juče se nisu zvanično oglasili povodom ovog slučaja, ali prema nezvaničnim informacijama navodno su došli do informacije ko je naručio i ko je izvršio ubistvo.

Juče takođe nije bilo ni potvrde o novim hapšenjima u ovom slučaju.

Do velikog pomaka u istrazi došlo je nakon što je saslušan Srećko Trifković. Navodno je on tada u Republičkom tužilaštvu “propjevao” i rekao ko su naručioci, ali i osoba koja je pucala na Ostojića i njegovu suprugu Sandru Jošić.

U dosadašnjoj istrazi Trifković se dovodio u vezu s automobilom „škoda oktavija“, koji je u noći ubistva Ostojića koristio njegov ubica.



Srpskainfo je nedavno ekskluzivno objavila informaciju da će Trifković biti uhapšen u sklopu istrage o ubistva Šijana i da bi upravo on mogao odati imena ubice, ali i onih koji su ga naručili.

Trifković važi za osobu koja je sklonu kriminalu i već mjesecima se nalazi u pritvoru, jer se dovodi u vezu s ubistvom dva policajca u Sarajevu. Takođe, protiv njega se vodi i postupak zbog sumnje da je bio dio organizovani grupe koja se bavila krađom automobila.

On je 30. maja u Banjaluci saslušan uz do tada neviđene mjere bezbjednosti.

Naš izvor ispričao je da je tada između ostalog i pitan oko automobila „škoda oktavija“ koji je korišten u noći ubistva. Tom prilikom on je navodno izjavio da je vozilo dobio na ime nekog duga i da je s tom osobom dogovorio da se automobil preveze do Travnika.

On je takođe rekao da je zatim angažovao Stefana Samardžiju i Miloša Obradova da to vozilo odvezu do Travnika, što su oni i uradili.

Upravo su Samardžija i Obradov uhapšeni prije Trifkovića, jer je policija pronašla materijalne dokaze koji ih povezuju sa spornom „škodom“. 

Nakon njihovog hapšenja u MUP-u su tvrdili da su oni kobne večeri vozili Šijanovog ubicu. Međutim, tokom ispitivanja njih dvojica su izjavila isto što i Trifković.

Tada su istražiocima rekli da ih je Trifković angažovao da vozilo odvezu da Travnika, što su i uradili, te da su za to plaćeni.



Krađa i likvidacija

Automobil „škoda oktavija“ ukraden je u noći između 26. i 27. jula prošle godine u Ulici Azize Šaćirbegović u Sarajevu, te  je bila skrivena na nepoznatoj lokaciji u Sarajevu.

Zatim je to vozilo 31. jula 2018. prevezeno na područje Banjaluke, gdje su ga držali na skrivenom mjestu sve do 5. septembra 2018.

Saučesnici u ubistvu su pratili kretanje Ostojića i njegove supruge Sandre Jošić, te su ubici javili kada su krenuli kući.

Na unaprijed pripremljenoj lokaciji, na raskrsnici ulica Kozarska i Duška Trifunovića, za sada nepoznata osoba čekala je nailazak oštećenih i po njihovom dolasku u 23.48  ispalila u njih, iz neposredne blizine, iz automatske puške tri kratka rafala od 16 projektila od kojih su pet pogodili u tjelo i glavu Ostojića, nanoseći mu povrede od kojih je preminuo na licu mjesta.

Šest projektila pogodilo je njegovu suprugu Sandru Jošić u predjelu tijela i glave.

(Srpskainfo)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Nostradamus

11.06.2019 06:35

Ne znam sta kriminalac treba da kaze da mu se povjeruje.Sad je spreman navodno da otkrije narucioce pa sta se ceka sto se ne kaze.Mozda je neko sa vrha Policije pa se ceka da mu nadju zamjenu da umjesto njega podmetnu nekog politickog protivnika.Mozda je neko iz Snsd ili SDS ili Sda ili Hdz sada se vode pregovori ko ce da prihvati krivicu.Taj koji pihvati trazi da bude slobodan poslije sudskog procesa.

ODGOVORITE
Name

DA

11.06.2019 07:21

SVE JE OTPRILIKE TAKO KOD NAS. U TO NEMA SUMNJE.

Name

Mileva

11.06.2019 07:14

Pravda ce doci u srpsku kad i ruski Gas.

ODGOVORITE
Name

Peca

16.06.2019 18:57

Tako je

Name

POARO

11.06.2019 07:35

KAKO MOŽE DOSPJETI U MEDIJE STA JE SVJEDOK IZJAVIO? OVO JE KATASTROFA I DOBRO OSMISLJEN POTEZ DA SE SVI NAREDNI ZAPITAJU DA LI TREBA DA NESTO KAZU I NEČIJE IME POMENU, JER ĆE SVE BITI OBJAVLJENO.

ODGOVORITE
Name

Rw

12.06.2019 03:15

LAZ I SVE JE CISTA LAZ A ISTINA SE VJESTO KRIJE PRAVDA

ODGOVORITE
Name

!

12.06.2019 15:55

Dugo je izdrzo svaka mu cast.

ODGOVORITE