Anđelina Džoli za jaču podršku izbjeglicama iz Venecuele

Holivudska zvezda Anđelina Džoli apelovala je na međunarodnu zajednicu da pruži više pomoći južnoameričkim zemljama koje su primile najviše izbeglica iz Venecuele, ističući da je 20. 000 venecuelanske dece ugroženo i bez građanskih prava.

  • Magazin
  • Zabava


Džolijeva je posetila Kolumbiju kao specijalni izaslanik visokog komesara UN za izbeglice i u Kartageni se sastala s kolumbijskim predsednikom Ivanom Dukeom, prenosi Rojters. 

Agencija podseća da je Venecuelu zbog ekonomske i humanitarne krize napustilo četiri miliona ljudi, a da ih više od milion živi u Kolumbiji, gde im vlasti i humanitarne organizacije obezbeđuju smeštaj, hranu i medicinsku negu.

„Predsednik i ja smo razgovarali o riziku koje donosi status apatrida za 20.000 venecuelanske dece i o njegovoj posvećenosti da uvek pomaže deci“, rekla je Anđelina Džoli.

Glumica je dodala da se s Dukeom saglasila da međunarodna zajednica hitno mora da pruži više podrške Kolumbiji, Peruu i Ekvadoru, koji podnose najveći teret krize.

Džolijeva je u oktobru prošle godine posetila venecuelanske izbeglice u Peruu.

RTS
foto:internet
 

KOMENTARI2
POŠALJITE PORUKU

Skeptik

10.06.2019 12:06

Angelina ne treba ići u Venecuelu, Kambodžu ili Afriku da se slika i "pomaže" sirotinji. Dovoljno je da ode u predgrađe bilo kojeg američkog velegrada, tamo ima na stotine hiljada AMERIKANACA kome treba pomoć.

Ova holivudska profanusa svakom loncu poklopac. Ko ti cuva tvoju posvojenu djecu

A tvoja sirocad

17.06.2019 13:11

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.