Žozeovo DA Njukaslu! Čeka se samo novi gazda...

Posebni je otvoren za mogućnost da preuzme klub koji ne spada u top šest, ali koji ima potencijal da se u dogledno vreme bori za trofeje.

Fudbal 09.06.2019 | 22:00
Žozeovo DA Njukaslu! Čeka se samo novi gazda...
Čuveni Portugalac Žoze Murinjo spreman je za pregovore sa potencijalnim novim vlasnikom Njukasla, milijarederom Kaledom bin Zajed Al Nehajanom. Predstavnici bogatog šeika tvrde da je kupovina Svraka od strane ovog biznismena za 350.000.000 funti neizbežna, iako trenutni vlasnik Njukasla Majk Ešli još uvek čeka garancije oko novca za prodaju akcija.

Prema informacijama Dejli Mirora, šeik Kaled ima svoje lične želje kada je u pitanju novi trener Njukasla što će budućnost aktuelnog trenera Rafe Beniteza i te kako dovesti u pitanje. Jedan od glavnih pikova bogataša je nekadašnji trener Čelsija, Reala i Mančester Junajteda koji je svestan interesovanja i koji je navodno već rekao prijateljima da ga posao na Sent Džejms Parku zanima.

Murinjo je oduvek bio slab na Njukasl, posebno iz perioda kada je blisko sarađivao s čuvenim Bobijem Robsonom u Sportingu iz Lisabona, Portu i Barseloni tokom 90-ih godina prošlog veka. Robson je često tada pričao Murinju lepe stvari o Svrakama, a kasnije pred kraj karijere i preuzeo je Njukasl.

Otuda i Žozeova opčinjenost Svrakama.

"Volim da idem na sever Engleske. Posebno volim da odem tamo gde je bio dom gospodina Robsona. To mi se sviđa. Sviđa mi se i stadion i atmosfera na njihovim utakmicama. Navijači su dobri, vedri i optimistični, volim taj narod gore oko Njukasla", priznao je Murinjo u jednom intervjuu prošlog leta.

Posebni je otvoren za mogućnost da preuzme klub koji ne spada u top šest, ali koji ima potencijal (u ovom slučaju arapske pare) da se u dogledno vreme bori za trofeje. I Žoze veruje da je upravo Njukasl sa novim vlasnicima baš u toj kategoriji.

Kuriozitet: Murinjo nikada u karijeri u sedam pokušaja nije pobedio na Sent Džejms Parku, a čak četiri puta napustio je ovo zdanje pognute glave.

Tokom karijere osvojio je Lige šampiona sa Portom i Interom, kao i šampionske titule u Portugaliji (dve), Engleskoj (tri), Italiji (dve) i Španiji, zatim brojne kupove, kao i stari UEFA kup i Ligu Evrope. Bez posla je od decembra kada je otpušten na Old Trafordu u svojoj trećoj sezoni.

Inače, ljubimcu navijača Njukasla Rafi Benitezu ovog leta ističe ugovor, pa će dolazak Murinja biti lakše izvodljiv, bez velikog natezanja sa Špancem. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar