''Ne poštuju prava Srba na Kosovu''

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da očekuje da će na sjednici Savjeta bezbjednosti UN biti skrenuta pažnja međunarodnoj javnosti da se 20 godina poslije potpisivanja Kumanovskog sporazuma ne poštuju prava Srba na Kosovu i Metohiji.  

Srbija 09.06.2019 | 15:43
''Ne poštuju prava Srba na Kosovu''
Stefanović je napomenuo da nema velikih očekivanja od sutrašnje sjednice zbog međusobno suprotstavljenih stavova velikih sila, ali da očekuje da prijatelji Srbije govore o stanju u posljednjih 20 godina.

– Ne očekujem velike domete te sjednice, ali očekujem da će se sve zemlje, koje su prijatelji Srbije i koji podržavaju njenu borbu za teritorijalnu cjelovitost, uključiti u raspravu ne samo o posljednjim incidentima na sjeveru Kosova i Metohije, nego i o cjelokupnoj situaciji u posljednjih 20 godina – rekao je Stefanović novinarima. 

Stefanović je ukazao da Srbija vodi politiku koja garantuje mir dok Priština sprovodi akcije koje se podvode pod borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, razbijajući automobile, pucajući građanima iznad glava i bacajući šok-bombe na nenaoružane ljude.

On je napomenuo da ni poslije 20 godina otkako UN i KFOR preuzeli odgovornost za bezbjednost na Kosovu i Metohiji nisu uspostavljeni efikasni mehanizmi kojima se garantuje bezbjednost Srba u južnoj pokrajini, prenijeli su beogradski mediji.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar