Vučević zabrinuo Crnogorce!

Prvo da rešim pitanje ugovora, pa onda odluka o Mundobasketu. . .  Centar Orlanda slobodan da bira novi klub od 1. jula.

Košarka 04.06.2019 | 09:24
Vučević zabrinuo Crnogorce!
Kao Nikola Jokić pre dve godine! Iste dileme, isti problemi, ista glavobolja, samo ovog puta taj put prolaze Nikola Vučević i Crna Gora. Centar Orlanda trebalo bi da bude prva zvezda crnogorske selekcije na Svetskom prvenstvu, ali nije sigurno da će njega biti u sastavu.

Nikola se suočava sada sa sličnom situacijom kao njegov imenjak Jokić pred Evropsko prvenstvo 2017. godine. Vučeviću je istekao ugovor sa Orlandom i može da izabere novi klub. Magični bi da ga zadrže, a ponuda mu ne nedostaje.

Dok ne donese konačnu odluku gde će igrati od jeseni, Vučević neće znati ni da li će obući dres Crne Gore na šampionatu u Kini.

„Čekam da se cela situacija sa ugovorom reši. U odnosu na to gde ću nastaviti karijeru i kakvi zahtevi će biti, doneću odluku oko eventualnog nastupa za reprezentaciju Crne Gore. Nadam se da ću dosta pre okupljanja reprezentacije (25. jul) imati čistu situaciju i da ću moći da obavestim stručni štab i javnost o svoj odluci“, rekao je Vučević za Dan.

Sjajni centar, učesnik poslednjeg Ol stara, kaže da za sada nije razgovarao ni sa jednim klubom.

„Zvanično nema još ništa i nemam nikakvih informacija. Prelazni rok počinje tek 1. jula i do tada su bilo kakvi kontakti zabranjeni. Ja sam zadovoljan u Orlandu. Ovo nam je bila najbolja sezona od kada sam došao. Dolaskom novog trenera sve se poklopilo. Izborili smo plej-of mimo svih očekivanja i sa te strane je sve u redu. Čitam i ja da sam na meti mnogih, ali da budem iskren ne znam koji me klubovi žele. Kada budem video sve ponude razmisliću i doneti odluku oko nastavka karijere“, istakao je Vučević.

Jedan od klubova koji se pominjao kao zainteresovan za crnogorskog asa je i Sakramento, u kojem su Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar