Novak: Ne plačem nad svojom sudbinom!

Drago mi je što je sve tako bilo. . .  Novak Đoković će takmičenje u drugoj nedelji turnira početi u ponedeljak susretom protiv Nemca Jan Lenarda Štrufa.

Tenis 03.06.2019 | 13:19
Novak: Ne plačem nad svojom sudbinom!
Samo jednom je prvi teniser sveta igrao protiv Nemca, bilo je to u 2017. na turniru u Dohi kada je Novak slavio u dva seta, ali sada je druga priča, Grend slem turnir i osmina finala.

Nemac je ove sezone imao polufinale u Ouklendu, četvrtfinale Barselone i četvrtu rundu Indijan Velsa, a ovde je posle pet setova kući poslao Bornu Ćorića.

Sve je to razlog za oprez, Novak je priznao da je gledao delove meča između Štrufa i Ćorića i da je svestan kvaliteta sledećeg protivnika.

“Gledao sam meč sa Ćorićem, bio je izuzetno naporan, uzbudljiv, napet. Ćorić je servirao za meč, takvi mečevi su stvarno izvrsni za gledanje, ali sam siguran da je to za Bornu bio bolan poraz. Štruf je pokazao i mentalnu čvrstinu u trenucima kada se lomio rezultat. Imao je nekoliko gemova gde je servirao i gde je Ćorić imao brejk lopte, kada je pogađao vinere. Servis je, ustvari, njegovo najveće oružje. Visok je, dosta snažan, teniser koji se oslanja mnogo na servis, stoji vrlo blizu osnovne linije. Nema problem da izađe na mrežu, traži da čim dobije kraću loptu iskoristi priliku i izađe na volej, da što pre poen završi”, analizira Novak igru Štrufa.

Kaže da ne očekuje da će Nemac bilo šta menjati i za naredni meč.

“Verujem da će sličnu taktiku primeniti i protiv mene. Doduše, ja ću se potruditi da malo bolje zaštitim tu osnovnu liniju. Verujem da će biti agresivan, da će izlaziti na volej i servirati, igrati servis-volej što nije tipično danas. Nemamo mnogo tenisera koji to rade, naročito ne na šljaci. To ga čini posebnim i definitivno je jedan od ključeva pobede nad njim dobar retern”, dodao je Đoković.

Nije novak pričao samo o tenisu, već i o nekim stvarima koje nemaju veze sa tim. Upitan šta voli od jela i da li kuva, imao je sprteman odgovor.

“Svako voće! To mi je omiljeno jelo. Da li kuvam? Ne, dakle sve što ide bez kuvanja. Sirovo voće, ne treba da se kuva. Ne volim da kuvam, već da spremam sveže salate, čija pudinge i ovsene kaše. Nešto što je ležernije, to spreman drage volje i za decu i za sve ukućane. Kuvanje ostavljamo nekom drugom”.

Nedavno je hrvatski teniser Ivo Karlović rekao za Novaka da bi ga smatrali najboljim svih vremena samo da nije iz Istične Evrope. Novak je upitan koliko je osećao tu drugačiju vrstu tretmana od strane teniskih zvaničnika i medija uopšte.

“Činjenica je da sam imao drugi tretman. Danas je verovatno drugačija situacija zato što sam svojim rezultatima zaslužio više pažnje i poštovanja. Možda i od internacionalnih medija i celokupnog sportskog sveta, ali činjenica je da sam, verovatno zbog zemlje iz koje dolazim i tog dela sveta, imao manje pažnje i podrške. To me je nekako motivisalo. Ne pričam vam sad ovo da se žalim i plačem nad svojom sudbinom, naprotiv, baš mi je drago što je sve tako bilo. Dozvolilo mi je da kročim na put koji me je doveo do ove pozicije”, jasan je Đoković.

Dodao je da se svim silama trudio da tenis ostane u najoštrijem fokusu i to je bio način kako da dođe do vrha

“Poslednjih 15 godina moje karijere pogledaš i vidiš kako se sve manifestovalo. Ono što je meni bilo najbitnije je da izvučem najviše snage i motivacije da pobedim teniski meč i da napravim izvrsnu karijeru. U tome sam uspeo. Sve ostale je sporedno, to su sastavne stvari mog karaktera i brenda. Ceo moj tim učestvuje u izgradnji jednog brenda, trudili smo se da u posednjih desetak godina izgradimo jedan brend koji ima svoje vrednosti i neke karakteristike koje sutra može da prepozna sponzor koji će mi postati partner u životu, što je slučaj danas sa Lakosotom i Hedom, najvećim sponzorima koje imam. Ne žalim i stvarno ne mislim da sam u nekom deficitu niti sa sponzorima niti sa bilo čim. Stvari su baš onakve kakve treba da budu”, zaključio je Đoković.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar