RG: Hrvatice polovične, Federer lagano!

Kraj za Vekićevu, četvrtfinale za Martićevu! Hrvatske teniserke ostvarile su polovičan učinak prvog dana osmine finala Rolan Garosa.  Federer nastavio da "gazi" – bez izgubljenog seta do četvrtfinala! Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa pobedom nad Argentincem Leonardom Majerom sa 3-0 u setovima.

Tenis 02.06.2019 | 18:10
RG: Hrvatice polovične, Federer lagano!
Petra Martić, 31. teniserka sveta, došla je do preokreta protiv Estonke Kaje Kanepi – 5:7, 6:2, 6:4.

Martićeva je u prvom setu prva došla do brejka, ali joj je nivo igre do kraja tog dela igre značajno opao.

Kanepi je povela sa 2:0 u drugom setu, ali je Hrvatica uspela da uđe u ritam i da veže čak šest gemova u nizu.

U trećem setu viđen je sličan scenario. Kanepi je povela sa 2:0, ali se Martićeva vratila. Povela je, pa ispustila prednost, ali na kraju ipak došla do pobede.

Ona će se u četvrtfinalu sastati sa 19-godišnjom Čehinjom Marketom Vondrušovom, koja je u svom meču osmine finala savladala Letonku Anastasiju Sevastovu sa 2-0 (6:2, 6:0).

Vondrušova je i u četvrtom meču zaredom slavila pobedu bez izgubljenog seta, a ovoga puta protivnici prepustila jedva dva gema.

Dona Vekić, 24. teniserka sveta, nije uspela da savlada zahuktalu Britanku Džoanu Kontu, koja ju je pobedila sa 6:2, 6:4.

Konta, koja je u Pariz došla kao finalistkinja Rima, nastavila je da beleži fantastične rezultate i napravila blago iznenađenje plasmaom u četvrtfinale.

Ona je bila agresivnija i skoncentrisanija i Vekićeva je samo na trenutke uspevala da pokaže igru kojom je dolazila do pobede u prva tri okršaja.

Rivalka Britanke u četvrtfinalu biće bolja iz duela Stivens (SAD) – Mugurusa (Španija).

Federer nastavio da "gazi" – bez izgubljenog seta do četvrtfinala! Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa pobedom nad Argentincem Leonardom Majerom sa 3-0 u setovima. Još jedan korak ka Nadalu! Švajcarski as se prošetao kroz duel osmine finala.

Sigurni Rodžer Federer (37) plasirao se prvi u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske u Parizu, jer je u četvrtom kolu lako pobedio Argentinca Leonarda Majera u tri seta, 6:2, 6:3 i 6:3.

Federer je ostvario četvrtu pobedu u isto toliko duela protiv Majera posle sat i 42 minuta igre. On će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela između sunarodnika Stana Vavrinke i Grka Stefanosa Cicipasa.

Švajcarac je maestralno igrao od prvog do poslednjeg poena, rivalu nije dozvolio nijednom da mu pripreti u servis gemovima.

S druge strane, u prva dva seta je dva puta dolazio do brejkova, dok mu je u trećem to jednom pošlo za rukom, pa se tako veoma lako, do sada bez izgubljenog seta, domogao borbe za polufinale.

Federer ove sezone nastupa prvi put na Rolan Garosu posle četiri godine. U svom 14. učešću već je oborio prestižan rekord, jer je u trećem kolu protiv Kaspera Ruda odigrao svoj 400. meč na grend slem turnirima.

Takođe, ove nedelje je postao najstariji igrač koji je ušao u četvrto kolo još od Nikole Pjetranđelija 1972. godine.

Ako ne bude iznenađenja, polufinalni rival rekorderu u broju grend slem trofeja biće Rafael Nadal.

Švajcarac je i četvrtu pobedu na svom povratku na Rolan Garos posle četvorogodišnje pauze zabeležio bez izgubljenog poseta, sada protiv Majera, a prethodno protiv Sonega, Otea i Ruda.

Argentinac je pre meča izjavio da ima problem sa povredom leve noge i to se jasno moglo videti tokom duela sa Federerom, što Švajcarcu ne umenjuje uspeh.

Rodžer je odlično servirao i na trenutke se odlučivao i na servis-volej, a Majer nije imao odgovor. Argentinac je tek jedanput po setu imao priliku da trećem teniseru sveta uzme tri poena na riternu, ali nijednom nije dolazio do brejk lopte.

Federer je koristio svoje prilike i posle dva seta bio na 3/4, a u četvrtom gemu trećeg seta desio mu se "lapsus" kada je propustio četiri šanse. Tu grešku je ispravio u narednom ritern gemu i došao do, ispostaviće se, odlučujućeg brejka.

On će u četvrtfinalu imati ubedjivo najtežeg protivnika do sada, pošto ga očekuje okršaj sa boljim iz duela u kojem se sastaju Sten Vavrinka (Švajcarska) i Stefanos Cicipas (Grčka).

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar