LŠ 2019/20 - ostalo još samo šest mjesta!

Lion je najsrećniji klub na svetu! Evo i kako će izgledati šeširi. . .

Fudbal 27.05.2019 | 23:51
LŠ 2019/20 - ostalo još samo šest mjesta!
Finale Lige Evrope donelo nam je i poslednjeg direktnog učesnika grupne faze Lige šampiona za sezonu 2019/20. To je francuski Lion. Sreća je ponovo, kao i prošle godine, pogledala ovaj tim, kome već drugi put plasman u evropsku elitu donosi drugi klub. Ovo je naravno epilog rezultata finalnog susreta između Čelsija i Arsenala - 4:1. Da su kojim slučajem slavile Tobdžije one bi se našle u LŠ i Englezi bi imali pet predstavnika. Ovako, pošto su Plavci kroz Premijer ligu već osigurali mesto u grupama, Francuzi su na konto Uefine rang liste šampionata dobili privilegiju da njihov trećeplasirani tim takođe ima direktan prolaz.   

Podsetimo, Lion se u istoj situaciji našao pred prošlogodišnje finale Lige Evrope između Atletiko Madrida i Marselja. To finale čak je igrano na njegovom stadionu. Madriđani su slavili s ubedljivih 3:0 i tako "ugurali" Lion u Ligu šampiona. Evo večeras Lavovi su svim srcem navijači za Čelsi i to im se isplatilo. 

Sada imamo svih 26 ekipa koje su direktno obezbedile grupnu fazu...

UČESNICI GRUPNE FAZE LIGE ŠAMPIONA 2019/20.

ENGLESKA (4): Mančester Siti, Liveroul, Totenhem, Čelsi
ŠPANIJA (4): Barselona, Atletiko Madrid, Real Madrid, Valensija
ITALIJA (4): Juventus, Napoli, Atalanta, Inter
NEMAČKA (4): Bajern, Dortmund, RB Lajpcig, Leverkuzen
FRANCUSKA (3): Pari Sen Žermen, Lil, Lion
RUSIJA (2): Zenit, Lokomotiva
PORTUGALIJA (1): Benfika
BELGIJA (1): Genk
TURSKA (1): Galatasaraj
AUSTRIJA (1): RB Salcburg
UKRAJINA (1): Šahtjor

Preostalo je još samo šest mesta i ona će biti popunjena kroz kvalifikacije. Dva tima daće nam put "nešampiona", a četiri "put šampiona", kojim će do elite po drugi put zaredom pokušati da dođe i srpski šampion - Crvena zvezda.  

Preliminarna runda kvalifikacija počinje već 25. juna (žreb je 11. istog meseca), nepunih mesec dana posle madridskog finala u kom se sastaju Liverpul i Totenhem. Prve ozbiljnije utakmice u kvalifikacijama gledaćemo od 9. jula (kada startuje i Crvena zvezda), a svi učesnici biće poznati 28. avgusta posle mečeva plej-ofa. 

Ispod pogledajte okvirno kako bi trebalo da izgledaju šeširi na žrebu: 



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar