RG: Kraj za Momira, Nadal opet sjajan!

Kecmanović bez šanse protiv Gofana za kraj Rolan Garosa! Srpski teniser Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo Rolan Garosa, pošto je od njega bolji bio Belgijanac David Gofan u tri seta.  Ništa od duela Kecmanović - Nadal! Španac je opravdao ulogu favorita, ali naš teniser, nažalost, nije mogao do iznenađenja u 2. kolu Rolan Garosa.

Tenis 29.05.2019 | 15:06
RG: Kraj za Momira, Nadal opet sjajan!
Gofan je do pobede došao posle nešto manje od dva časa borbe – 6:2, 6:4, 6:3.

Trenutno 85. teniser sveta je loše počeo meč i u istom ritmu nastavio. Gofan je u prvom delu igre imao sedam brejk lopti (iskoristio dve), dok protivniku nije dopustio nijednu.

Na početku drugog seta viđen je sijaset brejkova. Desilo se pet vezanih, a jedan više napravio je Belgijanac, koji je konačno prekinuo seriju oduzimanja servisa i došao na 4:2.

Kecmanović do kraja seta nije uspeo da pruži željeni otpor, pa je David poveo sa 2-0.

Miomir se odlično držao u trećem setu sve do 3:3. Tada se desio nagli pad u igri srpskog tenisera i Gofan je došao do tri vezane brejk prilike. Iskoristio je drugu i napravio brejk.

Srpski teniser je u narednom gemu imao 0:30, ali je izgubio naredna četiri poena, pa je Gofan došao na gem od pobede. Kecmanović je servirao da ostane na turniru, ali nije uspeo i došlo se do novog brejka.

Belgijanac David Gofan, 29. teniser na svetskoj rang listi, bio je prejak za 19-godišnjeg Miomira Kecmanovića i sprečio ga da igra meč karijere protiv branioca titule i "kralja šljake" Rafaela Nadala.

U 2. kolu Rolan Garosa, Gofan je savladao Kecmanovića 3:0, istim rezultatom kojim je Nadal eliminisao Nemca Janika Madena.

Po setovima, bilo je 6:2, 6:4, 6:3, a Španac je slavio skoro pa identično - 6:1, 6:2, 6:4.

Uprkos eliminaciji, Kecmanović je pokazao da poseduje talenat. U prvom kolu je bio bolji od Amerikanca Denisa Kudla i verujemo da njegovo vreme tek dolazi...

Nadal furiozan i u drugom kolu, Cicipas čeka Krajinovića! Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u treće kolo Rolan Garosa pobedom nad Nemcem Janikom Madenom u tri seta.

Nadal je do pobede došao posle dva časa igre – 6:1, 6:2, 6:4.

Jedanaestostruki šampion u Parizu je nastavio pohod ka odbrani titule u drugi meč zaredom, takođe protiv Nemca, rešio u minimalnom broju setova.

Rafa je pobedom zakazao "derbi" trećeg kola protiv Davida Gofana, koji je takođe maksimalnim rezultatom eliminisao našeg Miomira Kecmanovića.

Nadal je od samog starta demonstrirao silu i osvojio pet uvodnih gemova. U drugom setu je protivniku prepustio gem više nego u prvom, ali je opet set rešio u svoju korist sa dva brejka viška.

U trećem setu Maden je uspeo da oduzme servis "Kralju šljake", i to ne jednom već dvaput. Vraćao je brejkove za 3:3 i 4:4, ali poslednji, kada je Nadal servirao za meč, nije uspeo.

Ovo je bila 16. pobeda u nizu za Španca na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Dalje se plasirao i Grk Stefanos Cicipas, koji je pobedio Bolivijca Uga Delijena u četiri seta, nešto teže nego što je očekivano – 4:6, 6:0, 6:3, 7:5.

Cicipas je u prvom setu poveo sa 3:1, ali onda, na opšte iznenađenje, izgubio pet od narednih šest gemova. Brzo se vratio u meč i u drugom setu Delijenu uručio "krompir", da bi dobru igru preneo i na treći deo meča.

U četvrtom setu Bolivijac je pokušao da zakomplikuje stvari. Napravio je brejk i došao do prednosti od 4:2, ali je, slično kao i Cicipas u prvom setu, do kraja duela osvojio jedva jedan gem.

Cicipas je pobedom i plasmanom u treće kolo Rolan Garosa napravio najbolji rezultat na tom turniru u karijeri. U narednoj rundi protivnik će mu biti bolji iz okršaja Filipa Krajinovića i Roberta Karbaljesa Baene.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar