Protest zbog hapšenja Srba

Protestni skup na centralnom trgu u severnoj Kosovskoj Mitrovici počeo je danas oko podne, a prvi se građanima obratio gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić koji je zamolio Srbe na KiM da ostanu pribrani i smireni u "ovim lošim vremenima punim iskušenja".

Srbija 29.05.2019 | 12:19
Protest zbog hapšenja Srba
"Molim vas da ne nasedajte na njihove provokacije skuvane u zapadnim kuhinjama", poručio je Rakić građanima okupljenim na trgu.

Rakić je kazao da Srbi traže slobodu i zaštitu od onih koji su spremni na sve samo da bi sebi kupovali političke poene.

"Oni traže da pregovaramo sa onima koji nas kundacima bude, koji nas prebijaju. Ako žele da štite od kriminala dvorište neka prvo krenu od svog", kazao je on.

Rakić je kazao da smo svedoci najveće nepravde koja nam se nanosi i nema kraja.

"Dok god nas ima na KiM ono će ostati srpsko i naše", dodao je on pozivajući na slogu i jedinstvo.

Rekao je da je Srbija uvek bila i ostala uz srpski narod na Kosovu, a predsedniku je uputio posebnu poruku.

"Predsedniče, ti si uvek prvi jasno rekao da ćeš biti uz svoj narod i da ćeš nas braniti. Jedino verujemo tebi i našoj državi. Nas neće uplašiti i ostaćemo ovde", zaključio je on.

Srbi sa Kosova i Metohije ispunili su centralni trg u severnoj Kosovskoj Mitrovici, a ispred bine su razvijeni transparenti "Pravda za Rošića" i "Rošić nije kriv".

Na trgu su se uoči početka protestnog mitinga sa zvučnika puštale kosovske pesme, a ulicama Kosovske Mitrovice vijore se srpske zastave.

Takođe je i veliki broj medija zainteresovan za ovaj događa.

Protestni miting je zakazan posle jučerašnje akcije i upada specijalne jedinice kosovske policije ROSU na sever KiM, u kojoj je, kako je juče saopštio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uhapšeno 28 lica, od toga 19 policajaca i devet građana.

Prema Vučićevim rečima, od tih 19 policajaca jedanaestoro je Srba, sedam Albanaca i jedan Bošnjak, a svih devet uhapšenih građana su Srbi iz Zubinog Potoka koji su se suprotstavili pripadnicima ROSU kod mesta Varage.

(Tanjug)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

borac

29.05.2019 11:16

Kako sad to u b.luci specijalci razgone i tuku protestante a na kosovu moze pa gdje je demokratija.

ODGOVORITE
Name

re

29.05.2019 13:24

Pa na Kosovu, nema dileme. U Dodikovini to ne moze.

Name

xxx

29.05.2019 11:20

Albanci čekaju od VII stoljeća da vam vide ledja i evo polako se to ostvaruje

ODGOVORITE
Name

Dzoo

29.05.2019 11:30

To je skup vodje mafijasa i njihovih bliznjih cestiti Srbin nece izaci posebno posle saopstenja medjunarodnih snaga da je Beogradsko rukovodstvo bilo obavesteno o jucerasnjoj akciji Roso

ODGOVORITE
Name

lajanje u prazno

29.05.2019 12:23

MIG 29 je poleteo, samo je skrenuo na pogrešnu stranu, ka Novom Pazaru, iz opravdanog straha da ne bude oboren ako priđe zoni razgraničenja, skupo smo ga platili.

ODGOVORITE
Name

Nato pali nato gasu

29.05.2019 12:57

Svaka podrska Srbima na Kosovu i Metohiji.Albanci ni na pisanje ne idu bez dozvole natoa. Kao i svuda gdje nato dodje ostaju samo sukobi koje oni pale ili gase po potrebi

ODGOVORITE
Name

re

29.05.2019 13:26

Reci ti nama dokle je srbska vojska stigla,..hoce li skoro????