Pacoli se žalio Mogerinijevoj

Kosovski vicepremijer i ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli ponovo je pisao visokoj predstavnici Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost Federiki Mogerini, izražavajući "zabrinutost zbog stalnih pretnji i hapšenja građana Kosova od strane srpskih vlasti" i pozivajući EU da "zaustavi takve akcije Beograda", prenosi RTK2 na srpskom jeziku.

Srbija 27.05.2019 | 13:38
Pacoli se žalio Mogerinijevoj
On je na Facebook objavio da je u pismu Mogerinijevoj "izrazio duboku zabrinutost" prištinskih vlasti zbog "kontinuiranog hapšenja i upornih prijetnji građanima Kosova od strane srpskih vlasti, čime krše sporazum o slobodnom kretanju i osnovna ljudska prava".

"Pozivam EU da interveniše i zaustavi ove akcije Beograda. Kosovo je spremno da preduzme mjere kako bi odgovorilo i zaštitilo svoje građane svih etničkih i vjerskih pripadnosti", tvrdi Pacoli.

Prištinski mediji su prenijeli da je on na ovoj društvenoj mreži takođe iznio tvrdnju da su juče "srpske vlasti uhapsile Marjan Đokaja, pripadnika kosovske poreske službe", na putu za Kosovo i Metohiju.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Plati

27.05.2019 12:06

Plati joj koje milionce, mozda te i saslusa ???

ODGOVORITE
Name

Dora.

27.05.2019 22:10

Šta hoće pacov štetočina nije Kosovo njegova Djedovina.

Name

Svedska

27.05.2019 12:27

Ove sluge zapada u svim ovim novonastalim rezervatima samo se zale svojim gazdama,drug TITO nije se nikom zalio nit je imao gazdu.Njegove rijeci su,da svaka republika nije nista ako je sama ali zajedno smo jaki i mocni.

ODGOVORITE