Pandža na raportu u Tužilaštvu BiH

Marko Pandža na saslušanju u Tužilaštvo BiH.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


Marko Pandža, inspektor SIPA stigao je u Tužilaštvo BiH, nakon što je pozvan na saslušanje zbog afere sa Milanom Tegeltijom, predsjednikom VSTS.

Iako su novinari i fotoreporteri ispred Tužilaštva uslikali Marka Pandžu, niko iz Tužilaštva i SIPA nije želio da potvdi da je on danas saslušan.

U Tužilaštvu BiH u petak je saslušan i Nermin Alešević, biznismen iz Velike Kladuše.

(Nezavisne novine)

KOMENTARI11
POŠALJITE PORUKU

Osvit

27.05.2019 13:40

U kojoj bi on drzavi poslije svega ostao na slobodi. I kakva je to poruka covjeku koji ih je prijavio a i svim gradanima Bosne i Hercegovine.

Koji debil trebaš biti i ne primjetiti da si sniman telefonom?! Baviš se takvim "biznisom" i ne padati na pamet da izvršiš mjere opreza! Ja to prosto ne mogu da vjerujem, da li je u pitanju tupavost, bahatost, ili nešto treće, ja stvarno ne znam!

Dva debila

27.05.2019 14:21

Nije ga trebalo hapsiti, dobar je cova...nebi on uticao na svjedoke i saucesnike, da ponovi djelo nije lud, javnost nije puno uznemirena vidi se na drustvenim mrezama...a i nije nikad prije uzimao mito ovo mu je prvi put . Na poligraf ne treba jer nikad ne laze!?(ili mozda sve laze pa opet ne treba). Snimak je nezakonit pa nije dokaz i nema drugih nacina da se dokaze djelo . Pretres nije svrsishodan jer je to davno bilo a on se nije prije bavio kriminalom ili do objevljivanja snimka. Salu na stranu, vecu stetu Tegeltiji cine u tuzilastvu sto je pandza na slobodi nego objavljivanje snimka jer ga ovako direktno dovode u vezu sa ovim radnjama.

Svasta

27.05.2019 18:37

mislim

27.05.2019 13:45

Sve ce ro biti zataskano pa to su politicki puleni trebaju oni vrhu a narod koga interesuje narod.

Djilas

27.05.2019 13:46

I treba ga saslušati. Siri dezinformacija i zloupotrebljavaju drzavnu bezbjedonosnu funkciju. Narusava ugled jednom od najviših sudskih institucija drzave. Sramota!

Vuk

27.05.2019 13:47

Pa zar on u normalnom tužilaštvu ne bi trebao biti prvi saslušan ?? Zar Tegeltija nije trebao (da je nevin kako tvrdi) istog momenta osuui paljbu po Pandži prijeteći krivičnom prijavom i civilnom tužbom zbog nanošenja štete??

Hrkljus

27.05.2019 14:00

I ovaj je dobro potkovan. Pogledaj skembu.

pravda

27.05.2019 15:08

svaki posten covek kojise usudi govorit o kriminalu i lopovluku u ovoj drzavi bude kriv i izvrnut ispitivanju i progonstvu u ovoj drzavi treba se samo pravit lud i radit stoti kaze glavni baja a zakon vredi samo za onu talasiku i jadni narod

ovako je bilo

27.05.2019 15:40

Pandza je bio na tajnom zadatku hvatanja na djelu davaoca mita, u saradnji sa Tegeltijom. Znaci oni su tu cisti. Cak i zasluzni. ili Pandza je bio na tajnom zadataku hvatanja na djelu primaoca mita. Tegeltija se nije upecao. Opet su oba cisti.

Zov

27.05.2019 19:06

On treba da bude suspendovan do okonačanja postupka jel je policijski službrnik umjesan u korupcijsku aferu on nesme ni dana vis da radi na snimku se jasno vidi navođenje i postrrkavanje na krivično djelo primanje i davanje dara gdje je lično posrednik...sta tu treba da se vise objasnjava.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.