Skupština Srbije danas o Kosmetu

Skupština Srbije počeće danas posebnu sjednicu, na čijem će dnevnom redu biti izvještaj o Kosovu i Metohiji, koji će poslanicima predstaviti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

  • Vijesti
  • Srbija


Blic piše, pozivajući se na neimenovane izvore, da na sjednici neće biti predstavljen detaljan plan srpske strane koji će biti ponuđen Prištini.

Izvor lista navodi, da detalji plana sa kojim Vučić namjerava da izađe pred Prištinu i međunarodnu zajednicu neće biti saopšteni, kako ne bi bila ugrožena pregovaračka pozicija Srbije.

Mediji pišu i da će Vučić na posebnoj sjednici govoriti najmanje dva ili tri sata, kao i da će se osim o Kosovu dotaći i drugih tema. Vučić je govor, kako se navodi, pripremao zajedno sa 30 saradnika, a takođe su spremljeni i odgovori na eventualna pitanja poslanika.

Posebnoj sjednici Parlamenta prisustvovaće i predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministri i direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Predsjednica Parlamenta Maja Gojković rekla je da očekuje da će debata biti sadržajna i da će trajati dugo, a da će poslije Vučićevog izlaganja svi šefovi poslaničkih grupa i poslanici imati priliku da komentarišu izvještaj i da iznesu svoje stavove.

Šef poslaničke grupe vladajuće Srpske naprede stranke Aleksandar Martinović najavio je da će predložiti da se vrijeme za raspravu udvostruči.

Nakon debate, poslanici će se izjasniti o izvještaju o pregovorima između Beograd i Prištine od 2013. do maja 2019. godine.

Poslanici dijela opozicije koji bojkotuju rad Parlamenta, najavili su da neće doći na sjednicu na kojoj je jedina tačka dnevnog reda izvještaj o KiM.

(Tanjug)

KOMENTARI5
POŠALJITE PORUKU

Plan b

27.05.2019 10:23

Nema detaljnog plana zbog strateških razloga...

kalimero

27.05.2019 10:34

Srbija treba razgovarati, pregovarati i braniti svoje interese ALI samo za teritorij Srbije, MOLIM VAS okanite se tuđih dvorišta, prestanite već jednom gledati na BiH, CG, Hrvatsku pa i Makedoniju, to postaje naporno svima nama i koči svaki napredak u regionu. Srbija mora shvatiti da su granice BiH, Crne Gore, Makedonije stabilne, neupitne i da nikakvih pregovora niti dogovora po tom pitanju neće biti, okanite nas se već jednom i pustite nas na miru, dosadili ste i bogu i narodu.

pravda

27.05.2019 10:53

Kosovo je juzna srbska pokrajina bilo i ostace kada tada ako ima pravde dace bog konacnu odluku

Kosovo je drzava na kojoj Srbija nema vlast od 1999

Zokster

27.05.2019 13:45

Morat ces otici u Pristinu i tako u oci kazati Albancima da znaju i da ne zive u iluzijama.

@pravda

27.05.2019 14:34

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.