''Formiranje vlasti nedopustivo dugo''

Potpredsjednik Partije demokratskog progrea (PDP) Igor Crnadak istakao je tokom sjednice Gradskog odbora održane u Prijedoru, da formiranje vlasti na nivou BiH traje nedopustivo dugo i da tri stranke koje su započele ovaj posao očigledno nemaju kapacitet da ga dovedu do kraja.

Bosna i Hercegovina 26.05.2019 | 19:57
''Formiranje vlasti nedopustivo dugo''
Crnadak je, takođe, podvukao i da je odluka SNSD-a, da onemogući učešće dva delegata iz Republike Srpske u izboru generalnog sekretara Savjeta Evrope i sudija Evropskog suda za ljudska prava, pogrešna i štetna po Republiku Srpsku.

„SNSD je i 2010. godine, kada se na formiranje Savjeta ministara čekalo 16 mjeseci, učestvovao u izboru delegacije za Parlamentarnu skupštinu Savjeta Evrope i tada im to nije bio problem. Ovo je politika inaćenja i tvrdoglavosti, koja nikad ne donosi korist“, naveo je Crnadak.

Tokom obraćanja Crnadak je, takođe informisao članove prijedorskog odbora PDP-a o toku priprema za Sabor PDP-a kojim će se u septembru obilježiti 20 godina postojanja ove partije.

Podsjetimo, na današnjoj sjednici završena je integracija Srpske radikalne stranke Republike Srpske (SRS) u PDP u Prijedoru, čime su realizovane nedavne odluke Glavnog odbora PDP –a.

Sjednici su, pored Crnadka, prisustvovali i članovi Predsjedništva PDP-a Perica Bundalo i Milanko Mihaljica.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Авангарда

26.05.2019 20:07

Рече Црнадак и настави узимати двије плате. Ко га је посљедњи пут видио у Народној скупштини Републике Српске? Да, да, он је и посланик...

ODGOVORITE
Name

Za crnadka

26.05.2019 20:47

Ustroji Rs pa ce sve krenuti Kako treba

ODGOVORITE
Name

Nedopustivo

26.05.2019 20:58

Nedopustivo je i ono sto se radi i tvom ministarstvu sa rasporedjivanjem djece koja su nelegalno zaposlena s kupljenim diplomama.Ogavno.

ODGOVORITE
Name

As

27.05.2019 08:07

Vlast ce se izabrati kad istekne Dodikovo predsedavanje u predsednistvu, a to je uskoro.

ODGOVORITE