Završeno prvo Zvezdino pojačanje!

Aleks Galves sleće u ponedeljak! Španac pristao da pojača srpskog prvaka.

Fudbal 26.05.2019 | 13:41
Završeno prvo Zvezdino pojačanje!
Brzopotezno je završila Crvena zvezda prvi posao u letnjem prelaznom roku. Kao što je najavljeno, novi štoper srpskog prvaka biće Alehandro Galves, potvrđeno je MOZZART Sportu na ''Rajku''.

Španac zavidnog iskustva u La Ligi dogovorio je većinu uslova sa predstavnicima crveno-belih i početkom naredne sedmice očekuje se njegov dolazak u Beograd. Prema pojedinim informacijama, doskorašnji član Rajo Valjekana bi u ponedeljak trebalo da sleti na aerodrom „Nikola Tesla“ u kasnim večernjim satima, a u utorak posle obaveznih lekarskih pregleda da utanači poslednje detalje pre potpisa trogodišnjeg ugovora.

Ključni čovek u angažmanu Galvesa je Zoran Stojadinović, nekadašnji sportski direktor Zvezde, decenijama prisutan i uspešan na španskom tržištu, koji je 30-godišnjeg defanzivca spojio sa rukovodstvom crveno-belih. Kako se može čuti, uticao i na samog fudbalera da prelomi u korist dolaska u Srbiju, iako je imao poziv da se vrati u Las Palmas, gde je igrao prošle sezone na pozajmici. No, šansa da se bori za plasman u Ligu šampiona, taj sportski motiv, stavio je u prvi plan, iako bi na Kanarskim Ostrvima verovatno zaradio više novca.

Finansijski detalji saradnje još nisu poznati, ali ono što pogoduje Crvenoj zvezdi jeste činjenica da je Aleksu Galvesu po završetku sezone istekao ugovor sa Rajom, te dolazi kao slobodan igrač. Osim plate dobiće bonus za potpis, međutim, olakšavajuća okolnost po generalnog direktora Zvezdana Terzića i njegove saradnike jeste da neće morati da plaćaju obeštećenje Špancima.

Zvezda u liku Alehadra Galvesa dobija iskusnog štopera, sposobnog da odgovori i zadacima na mestu zadnjeg veznog, jer je tu poziciju pokrivao tokom jednogodišnjeg izleta u Verderu. Primarna pozicija mu je, naravno, u srcu odbrane, gde bi kao nekadašnji član Viljareala, Sportinga iz Hihona, Eibara i Rajo Valjekana, trebalo da utiče na sigurnost, pošto na stadionu „Rajko Mitić“ nisu baš zadovoljni kako se pokazao zimski novajlija iz BATE Borisova, Nemanja Milunović, a pominje se da bi kapiten Vujadin Savić, mogao da se otisne u inostranstvo.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar