Milojević: Nemojte sad da pucate zbog ovoga!

"Možda je, koliko god gordo da zvuči, došlo u dobrom trenutku, da se mi zapitamo. . . ", rekao je Vladan Milojević posle poraza u finalu Kupa Srbije.

Fudbal 24.05.2019 | 14:19
Milojević: Nemojte sad da pucate zbog ovoga!
Prvi put otkako je Vladan Milojević trener Crvene zvezde - poraz u derbiju.

I to u borbi za trofej Kupa Srbije (1:0).

Trener crveno-belih uspeo je ekipu da uvede u Ligu šampiona, da ubedljivo osvoji novi trofej u šampionatu Srbije, međutim izostala je "dupla kruna", prva posle 12 godina, mada to neće umanjiti rezultate Zvezde ove sezone.

Toga je svestan i Vladan Milojević, mada sigurno nije zamislio da njegova ekipa jednu od najlošijih utakmica sezone odigra upravo u poslednjoj, protiv najvećeg rivala.

"Treba da pogledamo opet utakmicu i napravimo analizu. Želeli smo žarko, ali to nije bilo dovoljno. Sezona je bila dosta dobra, šteta što sada nismo to i krunisali, ali to je fudbal i imamo sledeću godinu da se odmorimo i da ostvarimo to što smo želeli", kazao je trener Crvene zvezde koji je tako jasno stavio do znanja da će "odraditi" ugovor do kraja.

Šta je bilo ključno?

"Nedostatak koncentracije, nije bilo nekih izdvojenih šansi, potrošili smo prvo poluvreme džabe, a ono što smo se dogovorili nismo ispoštovali".

Kako do trofeja naredne sezone, kakav je plan?

"Ništa, idemo da se odmorimo, pa da opet napravimo dobre rezultate kao ove sezone. Bez obzira na sve, igrači zaslužuju sve čestitke, radićemo vredno posle pauze", rekao je Vladan Milojević za kamere televizija "Arena Sport" i "O2".

Na konferenciji za medije opširnije je govorio o utakmici.

"Moram da čestitam svojim igračima na celoj sezoni koja je bila naporna. Možda je, koliko god gordo da zvuči, došlo u dobrom trenutku, da se mi sami zapitamo, vidimo gde smo i šta smo i sa kakvim snagama ćemo i šta nam je potrebno za novu sezonu. Igrači idu na zaslužen odmor i veoma brzo nas očekuje okupljanje i ponovo jedna naporna sezona, ništa lakša ili teža od ove prethodne", rekao je Milojević novinarima posle utakmice.

Milojević je čestitao Partizanu na trofeju u Kupu uz konstataciju da se igralo na "što manje grešaka", a da njegova ekipa nije nalazila rešenja jer nije bilo brzine.

"Mnogo igrača je bilo van igre. Nismo imali ni izglednu šansu... Partizan nam je dao gol iz prekida i za toliko pobedio i osvojio Kup", kazao je Milojević.

S obzirom na to da su mnogi podbacili, odnosno bolje rečeno teško da je iko zaslužio prelaznu ocenu za večerašnju partiju, Vladan Milojević je, kako je i logično, stao u odbranu svojih igrača koji su davno počeli sezonu.

"Nemojte da pucate zbog ovoga. Nikad nismo pričali da li je neko precenjen ili potcenjen. To su teške reči koje lako upotrebljavamo. Ti isti igrači su doneli Zvezdi ovo što su doneli i ne možete da dođete posle jedne ovakve utakmice... Uvek preuzimam apsolutnu odgovornost, ja ih treniram i biram. Oni samo treba da iznesu ono što smo se dogovorili. Mnogo puta smo imali jasan plan, znali šta smo hteli. U poslednje vreme nam nedostaje strast. Partizan je imao strast. Mi je nismo imali danas, ni u poslednje vreme. Pitanje je zašto je to tako. Analiziraćemo i videti gde smo to pogrešili", rekao je Milojević.

Dodao je da očekuje da će ekipa biti spremna za novu sezonu.

"To je sasvim normalno. Tako to dođe. Postoji pritisak, a mi smo u poslednje vreme biti rasterećeni. Igrači su ko zna gde u svojim glavama, jedva čekaju da se završi sezona. Jednostavno su takvi i moramo da nađemo neko rešenje. To nije dobro i ne treba da bude tako, ali šta god da hoćemo da uradimo sledeće sezone, ovu moramo da zaboravimo i krenemo od nule. Imamo puno izazova i mislim da ova ekipa to može. Biće novih igrača, 'sveže krvi'. Nadam se da ćemo uz dobre pripreme biti spremni za kvalifikacije", naveo je Milojević.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar