Vjerni sin Aduriz!

Novi ugovor za legendu Atletika do 2020. godine!

Fudbal 22.05.2019 | 17:02
Vjerni sin Aduriz!
U današnje vreme nema mnogo igrača koji su tako vezani za svoj klub kao što je Aric Aduriz. Iako ima 38 godina, iako nosi dres Lavova od 2012. godine, a nosio ga je i u dva navrata pre toga, danas stiže vest da je produžio ugovor do leta 2020. godine! To se zove vernost.

Napadač će igrati tako još jednu sezonu u Atletik Bilbau, a ovoga jutra je potpisao ugovor sa predsednikom kluba Aitorom Elizegijem. Biće mu to 12. sezona u dresu Atletika, a u ugovoru nema izlazne klauzule. Ukupno osma sezona zaredom Aduriza u dresu tima iz Bilbaa.

Aric je šesti najbolji strelac u istoriji kluba sa 171 datim golom, odmah iza Iraragorija (179), Gorostize (196),Danija (199), Bate (208) i Zare (335). Sada će se njegova legenda u crveno-belom nastaviti.

Do danas je iskusni napadač kompletirao 11 sezona u Atletiku kroz tri različita mandata u kojima je odigrao ukupno 390 utakmica. Bio je deo tima koji je u sezoni 2015/2016 osvojio Superkup, a u finalu je dao četiri gola protiv Barselone.

Kao član Atletik Bilbaa igrao je pet puta u Ligi Evrope, bio je najstariji najbolji strelac u jednoj od sezona.

Odigrao je toliko utakmica, iako je blizu ulaska u petu deceniju, Adurizu i dalje gori vatra u srcu. Ne predaje se i želi da sa Atletikom krene u nove pohode kada krene sledeća sezona. Verni sin Atletika ima novi ugovor.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar