Kompani novi trener-igrač Anderlehta!

Prekretnica karijere za dojučerašnjeg kapitena Mančester Sitija.

Fudbal 19.05.2019 | 15:03
Kompani novi trener-igrač Anderlehta!
Nestrpljivo je čekala fudbalska Evropa drugi deo oproštajnog pisma Vensana Kompanija, gde je trebalo da obelodani koji će mu naredni korak u karijeri biti, a posle gotovo dva sata čekanja dojučerašnji kapiten Mančester Sitija je obelodanio da postaje novi trener-igrač Anderlehta! 

Belgijski štoper se vraća u matični klub 13 godina posle odlaska u Hamburger! Apsolutno logičan potez, kakav se donekle i očekivao od njega. Kompani je ostao veran klubu u kojem je ponikao i prvi put šutnuo loptu još davne 2000. godine i sa kojim ima dve šampionske krune u belgijskom prvenstvu.

"Izabrao sam da budem zahvalan za sve što mi se desilo u prošlosti, ali ostajem ambiciozan i željan uspeha u budućnosti. U naredne tri godine biću trener-igrač u Anderlehtu, najboljem belgijskom klubu. Možda vas ovakva odluka iznenađuje, ali ovo je najstrastvenija i opet najracionalnija odluka koju sam doneo. Kao fudbaler sam sam rođen u Anderlehtu, a od svoje šeste godine sam deo istog. Kao klub koji u svojoj istoriji ima 34 titule, Anderlehtu niko nije ravan", napisao je Kompani u nastavku oproštajnog pisma. 

Kompani je otkrio i kako je odlučio da se upusti u novu ulogu. Bilo je to nedugo pošto je aktuelni predsednik Mark Kuk decembra 2017. godine preuzeo klub od porodice Vanden Štok. Kompani je bio u Briselu, a na putu ka treningu centru reprezentacije svratio je do svog bivšeg kluba kako bi video šta se dešava. Naišao je na Kuka i sportskog direktora Mišela Veršurena, koji su ga upitali da iznese svoje mišljenje o stanju u klubu, koje je tada bilo teško...

“Poslušao sam njihovu priču i shvatio da je u pitanju ambiciozan, hrabran i dobro skovan plan kako bi se klubu vratio stari sjaj. Anderleht ima ogromnu tradiciju u radu s mlađim kategorijama. Može se reći da je Anderleht imao lepu prošlost i da će imati svetlu budućnost, ali da se sada muči. Zato sam prihvatio poziv svog kluba, a oni su mi ponudili opciju da budem trener i igrač. I sve su mi objasnili do detalja i rekli kako vide mene kao deo budućnosti ovog tima. Ovo je moja odluka, postao sam trener i igrač Anderlehta“.

Kompani tako ulazi u probrano društvo velikana ostrvskog fudbala koji su u jednom trenutku svoje karijere bili i treneri i igrači. Od Kenija Dagliša (Liverpul), preko Grejema Sunesa (Rendžers) i Glena Hodla (Svindon i Čelsi), do Brajana Robsona (Midlzbro), Pitera Rida (Mančester Siti), Ruda Gulita(Čelsi), Đanluke Vijalija (Čelsi), Edgara Davidsa (Barnet)...

Veliki je Vensan Kompani!

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar