Crnadak na skupu Savjeta Evrope

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak učestvovaće u naredna dva dana na zasjedanju Кomiteta ministara Savjeta Evrope u Helsinkiju.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


Skup će biti otvoren diskusijom o temi "Trenutni izazovi za budućnost Savjeta Evrope", najavljeno je danas iz ovog ministarstva.

Prije početka zasjedanja Crnadak će se sastati sa ministrom inostranih poslova Finske Timom Soinijem, čija zemlja preuzima predsjedavanje Savjetu Evrope, ali i Savjetu Evropske unije.

U saopštenju je navedeno da će se tokom zasjedanja raspravljati o hitnim političkim i finansijskim izazovima sa kojima se suočava Кomitet ministara Savjeta Evrope u njegovom nastojanju očuvanja misije na temelju zajedničkih vrijednosti i obaveza koje su prihvatile sve zemlje članice.

Na zasjedanju će biti predstavljen godišnji izvještaj generalnog sekretara koji uključuje niz konkretnih prijedloga čiji je cilj jačanje Savjeta Evrope za njegovo buduće djelovanje u rješavanju aktualnih konflikata i kriza u Evropi.

Neformalno će se razgovarati i o temi "Borba protiv nejednakosti i zaštita ljudskih prava u Evropi".

Zasjedanje će biti zatvoreno svečanom predajom predsjedavanja Francuskoj, ističe se u saopštenju.

(Srna)

KOMENTARI2
POŠALJITE PORUKU

Joja

15.05.2019 11:10

leti ministre .... leti ...

007

15.05.2019 15:50

Ti izazovi nisu za nas,jer smo pre predaleko od EU.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.