Dan Đukine i Deporove najveće tragedije...

Ono kad je promašen penal našeg reprezentativca doneo titulu Barseloni u poslednjim sekundama prvenstva i unesrećio Korunju. . .

Fudbal 14.05.2019 | 14:36
Dan Đukine i Deporove najveće tragedije...
Dan koji u Španiji obeležavaju kao jedan od najuzbudljivijih u istoriji tamošnjeg fudbala - 14. maj 1994. Prošlo je ravno 25 godina od čuvenog penala Miroslava Đukića i velike tragedije Deportiva iz La Korunje, koji je u poslednjih 90 minuta tog šampionata izgubio titulu. 

Situacija je bila sledeća: Depor je imao bod viška u odnosu na Barselonu i utakmicu kod kuće protiv Valensije. Katalonci su u isto vreme igrali sa Seviljom na Nou Kampu. Loše je krenulo po Barselonu, Sevilja je dva puta vodila, međutim Stoičkov, Romario i Laudrup uspeli su da okrenu. Na kraju 5:2 za domaće. Čekao se samo kraj na Rijazoru. U jednom od poslednjih napada - a igrala se već sudijska nadoknada - Hoze Serer sapliće Nanda u svom šesnaestercu i arbitar Lopet Nijeto pokazuje na belu tačku. Vrhunac drame. Šansa za titulu, prvu u 88 godina dugoj istoriji kluba. Ali na terenu nema Donata, prvog penaldžije Depora... Izašao je iz igre nešto ranije. Saigrači ćuškaju loptu u ruke Bebeu. Ne, on ne želi odgovornost... 

I tada na scenu stupa srpski reprezetativac. Đukić uzima loptu, namešta je... Stadion drhti. Drhti i Barselona. Zalet, šut... Bilo je baš traljavo, loše... Hoze Luis Gonzales je to pročitao i uhvatio živu. Tuga kakva se rečima ne može opisati. I na drugoj strani radost do neba zbog četvrte vezane titule Barse.   

Titule osvojene na gol razliku, zbog promašenog penala u poslednjim sekundama. 

Đukiću je trebalo vremena da se oporavi od ovog šoka. Laknulo mu je naredne sezone kada je podigao pehar Kupa kralja. Sav teret sa srca definitivno mu je pao nekoliko godina kasnije kada se Depor konačno dokopao titule. To je onaj supertim sa Iruretom na klupi. 

Zanimljivo, Miroslav Đukić je kasnije završio u Valensiji...



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar