Vode računa samo o svom statusu

Predsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, doma koji više od pola godine nije održao nijednu sjednicu, 

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


Kako prenose mediji, Borjana Krišto zakazala je za srijedu sjednicu Kolegija Predstavničkog doma PSBiH, a na kojoj će biti govora, između ostalog, o radno-pravnom statusu državnih poslanika.

Kao posljednja tačka dnevnog reda nalaze se tekuća pitanja, odnosno potvrđivanje Rješenja o pravu na naknadu troškova smještaja i odvojenog života za poslanicu Snježanu Novaković-Bursać, potvrđivanje rješenja o pravu na naknadu troškova odvojenog života za poslanika Zlatana Begića i potvrđivanje Rješenja o pravu na naknadu za korištenje privatnog vozila u službene svrhe za poslanika Mirsada Kukića.

Inače, stalna radna tijela, odnosno parlamentarne komisije, još uvijek nisu formirane u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Razlog za to je isti kao i razlog zbog kojeg ovaj organ zakonodavne vlasti nije zasjedao: političke blokade SNSD-a.

Krišto, Zvizdić i Radmanović razmatrat će još zahtjev Ustavnog suda BiH za dostavu odgovora, kao i informaciju Ureda agenta Savjeta inistara BiH pred Evropskim sudom za ljudska prava o postupku pred Evropskim sudom za ljudska prava u predmetu Svetozar Pudarić protiv Bosne i Hercegovine.

(BN)

KOMENTARI7
POŠALJITE PORUKU

ZNAJU ČITATI

13.05.2019 12:52

DOBRO JE. ZNAJU ČITATI.

Sve gole seljacine koje su se vlasti docepale iz sva tri naroda, do rata ovce cuvali po planinama. Nijedne urbane face na zalost. Kad se seljacine vlasti dograbe preko mrtvih gaze, zato nam je ovako i neka je i treba da svi nestanemo

re

13.05.2019 18:52

? ? Upitnik

13.05.2019 13:19

Je li ovo privatna ili zvanicna posjeta

Banjalucanin

13.05.2019 13:20

Netreba im ni dati plate nista nisu zasluzili nama odbiju jedan dan bolovanja a vidi bagre

ima se može se vlast je sama sebi dovoljna

Pzd

13.05.2019 15:27

Neznanović

13.05.2019 15:30

Kako složno pjevaju u horu. Čim zatvore kajdanke istog momenta se bacaju na pljačku svako svog naroda, da se na dangubi.

BOBA

14.05.2019 13:55

TO SE KAŽE NE ZNA SVAKO ŠTA JE MOĆ ŽIVLJENJA.ŽELIM DA JOŠ VIŠE UŽIVAJU SRETNO.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.