Više nema nazad!

Inter i Barsa blizu konačnog dogovora - Rakitić za 50. 000. 000 evra! Italijanski klub želi da ojača svoje redove za narednu sezonu i bude konkurentan u Ligi šampiona, a vezni red predstavlja osnovu svakog kvalitetnog tima.

Fudbal 11.05.2019 | 15:39
Više nema nazad!
Izgleda da smo na pragu ozvaničenja jednog ozbiljnog transfera. Ivan Rakitić bi uskoro mogao da postane i zvanično pojačanje milanskog kluba. Kako piše Mundo Deportivo, dva kluba su blizu konačnog dogovora, a Katalonci bi od ovog transfera trebalo da inkasiraju oko 50.000.000 evra.

Raktić je jedan od igrača koji nisu deo Barsinog projekta za budućnost, što su Nerazuri iskoristili i pokrenuli priču o prelasku. Hrvatskom vezisti ugovor ističe na leto 2021. godine, pa ovo leto predstavlja idealan trenutak za ostvarivanje transfera, koje bi zadovoljilo prohteve Barselone.

Italijanski klub želi da ojača svoje redove za narednu sezonu i bude konkurentan u Ligi šampiona, a vezni red predstavlja osnovu svakog kvalitetnog tima. Rakitić je sa revanšom u Ligverpulu i definitivno ostao bez kredita kod Đordija Bartomeua, koji je od hrvatskog igrača zahtevao da napravi iskorak u odnosu na prošlu sezonu, što se nije dogodilo.

Barselona želi da podmladi tim, što je već započeto angažovanjem Frenkija de Jonga, a pored toga, značajno će biti olakšan i budžet odlaskom igrača koji su imali drastično veća primanja od novajlija.

Rakitić je na Nou Kamp stigao na leto 2014. godine iz Sevilje za sumu od "svega" 18.000.000 evra, a bio je jedan od najzaslužnijih za velike uspehe Barselone u proteklom periodu. Ipak, u surovom biznisu se ne živi od stare slave, pa je došao trenutak za rastanak. Hrvatski fudbaler je ove godine zabeležio čak 51 nastup u svim takmičenjima za katalonski klub i postigao pet golova uz devet asistencija.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar