Trijumf koji se čeka 635 dana!

I prvi het-trik pobeda od novembra! Partizan u Novom Sadu za overu evropske vize, a Radovan Krivokapić za ugovor sa Vojvodinom (16. 00).

Fudbal 11.05.2019 | 13:10
Trijumf koji se čeka 635 dana!
Do kraja sezone svaki put protiv crveno-belih. Sigurno tri, zavisno od ishoda revanša polufinala Kupa Srbije možda i četiri puta. Prvi protivnik Partizana u ciljnoj ravnini turbulentne takmičarske godine biće Vojvodina (16.00, TV Arenasport 1) u meču u kome Beograđani i matematički mogu da overe plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Pobeda rešava dileme, međutim, znajući da imaju četiri boda viška od Mladosti – koja dočekuje trećeplasirani Čukarički – možda crno-belima potpuno nevažno bude šta će da urade na „Karađorđu“, ako Lučanci ne dobiju meč sa Berđanima. U tom slučaju sve će biti gotovo kolo pre kraja kad je tim Sava Miloševića u pitanju i izlazak na međunarodnu scenu, koji je u jednom trenutku i te kako „visio“, bio bi osiguran.

Problem sa Partizanom je, međutim, što nije konstantan. Otakako je Milošević došao za trenera dobio je sve utakmice kod kuće (pet) i svaki put je poražen na strani (četiri meča). Među neuspesima je i onaj baš protiv Voše u poslednjem kolu osnonog dela prvenstva kad su Novosađani dali dva gola u nadoknadi i izborili plasman u plej-of. Zato je stručni štab na oprezu.

“Za nas je ovo prva meč lopta kada je liga u pitanju, a čeka nas rival koji nas je jedini nadigrao u prethodnom periodu. Poraženi smo i nadigrani i to nam je dodatni motiv pred Vojvodinu. Igrači moraju da shvate da možemo da završimo neke stvari i da se fokusiramo posle na druge”, jasno je stavio do znanja Savo Milošević šta očekuje na “Karađorđu”.

Osim toga što juri evropsku vizu, Partizan ide i po prvu pobedu nad Vojvodinom, na njenom terenu posle 635 dana. Tog 13. avgusta 2017. pogodio je Bojan Ostojić u 90. minutu, kad je na klupi sedeo još Miroslav Đukić, kasnije su crno-beli poraženi dvaput (1:2 u prošlom prvenstvu i nedavno 2:3 pod Miloševićevom palicom), pa imaju i dodatni motiv da prvi put još od novembra (kad su tukli Vojvodinu, Radnik i vranjski Dinamo) vežu tri pobede u prvenstvu i u što boljoj atmosferi dočekaju revanš sa Radničkim u polufinalu Kupa Srbije, naredne srede.

Pomenutih 3:2 od 7. aprila ujedno su i poslednji trijumf ekipe Radovana Krivokapića ove sezone, jer se Voša u doigravanju nije proslavila. Na narednih pet utakmica ima samo jedan remi i čak četiri poraza, a na četiri meča nije dala gol, što svedoči da joj je realizacija veliki problem. Lale su, ipak, posebno inspirisane kad igraju sa crno-belima pred svojim navijačima, pošto na minulih šest susreta imaju tri slavlja, dva remija i samo jedan poraz. I to minimalan. Sad nemaju takmičarski pritisak, a kad je tako, noge se „odvežu“, pa svašta može da se očekuje.

Pritisak je samo na Krivokapiću, koji se bori da ostane na klupi i naredne sezone.

“Ovih dana smo imali razgovore i nekako su svi angažovani oko toga da se napravi plan, po kojem bi se znalo kako i šta treba raditi u budućnosti. Što se mog statusa tiče, o tome još nismo razgovarali. Sačekaćemo da se odigraju još ova dva kola, pa ćemo obaviti razgovore i na tu temu“, dodao je Krivokapić.

SUPERLIGA SRBIJE, PLEJ-OF, ŠESTO KOLO

VOJVODINA – PARTIZAN, 16.00, TV Arenasport 1

Novi Sad
Stadion: “Karađorđe”
Sudija: Momčilo Marković

VOJVODINA: Rockov – Lazarević, Veselinović, Saničanin, Devetak – Đurić, Mitošević – Zukić, Milojević, Nešković – Matić. Trener: Radovan Krivopakić.

PARTIZAN: Stojković – N. R. Miletić, Valijente, Pavlović, Urošević – Šćekić, Zdjelar – Zakarić, Nikolić, Pantić – Rikardo. Trener: Savo Milošević.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar