Socijalisti mogu bolje u Prijedoru

Predsjednik SP-a Petar Đokić izjavio je da socijalisti mogu da postignu mnogo više i bolje i da je zbog toga i raspušten gradski odbor stranke u Prijedoru i formiran novi.

Republika Srpska 10.05.2019 | 22:00
Socijalisti mogu bolje u Prijedoru
- Ušli smo u postupak osvježavanja rada i izbora novih delegata naše partije na području Prijedora i do danas je urađen veliki posao - naveo je Đokić.

Đokić je novinarima u Prijedoru, gdje je večeras prisustvovao Izbornoj konferenciji Gradskog odbora stranke, rekao da su okupili nove ljude koji do sada nisu bili aktivni u radu SP-a ili su bili pasivni. 

- To je jedna potpuno nova struktura ljudi, izuzetno kvalitetnih i uglednih, koji su za kratko vrijeme učinili mnogo. Uvjeren sam da će sa ovom strukturom ljudi biti mnogo bolji rad naše organizacije i da će aktivnosti SP biti u funkciji podrške daljem razvoju grada Prijedora, kao i cijele Republike Srpske - istakao je Đokić.

On je ocijenio da će SP u Prijedoru već od narednih lokalnih izbora postati još snažniji i važan politički faktor.

Đokić je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je stanovništvo Kozare i Potkozarja prepoznalo u socijalistima političku strukturu na koju se mogu čvrsto osloniti.



On navodi da će SP nastaviti da jača u narednom periodu u cijeloj Srpskoj i podsjetio da su opšti izbori pokazali da je ova partija procentualno imala najveći rast u odnosu na prethodne. 

- To znači da su građani u našoj politici prepoznali sigurnost i budućnost i onu tačku oslonca kojoj mogu vjerovati i kojom sigurno mogu graditi stabilnu i prosperitetnu Republiku Srpsku - istakao je Đokić.

Povjerenik za sprovođenje izbora u Prijedoru Duško Milunović izjavio je da je vrh partije donio odluku da rasformira sve odbore stranke u Republici Srpskoj koji nisu prešli cenzus, te da je u proteklim mjesecima provedena živa aktivnost u formiranju novih odbora. 

- Oko 20 odbora je formirano za relativno kratko vrijeme. Danas ovdje imamo 187 delegata, a priključilo nam se mnogo mladih, obrazovanih ljudi. Potpuno smo svjesni da bez grada Prijedora nema dobrih izbornih rezultata - rekao je Milunović.

On je smatra da su na pravom putu da SP u Izbornoj jedinici jedan dobije mjesto koje joj pripada u političkom životu. 

- Siguran sam da ćemo narednih lokalnih izbora sljedeće godine biti značajan faktor u političkom djelovanju i u Prijedoru i u Krajini - kaže Milunović.

Na kraju sprovedene procedure za novog predsjednika Gradskog odbora SP u Prijedoru izabran je Igor Kneginjić, koji je rekao da smatra da su socijalisti snaga koja će ujediniti različite političke opcije s jednom idejom, a to je opstanak i unapređenje društvene zajednice.

(Srna)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

re

10.05.2019 20:27

Presuđeni krimianlac koji je koji se lažno predstavlja sa lažnom diplomom bivši policijski službanik nema pravo da priča.

ODGOVORITE
Name

sdfhtd

11.05.2019 07:40

Ovo da nam bude ministar energetike, i čaga je sada već, a šta mu je sa firmom Termoelketro iz Brčkog kojoj daje poslove u elektroprivredi i rafinerijema preko koje izvlači novav?

Name

Profesor

11.05.2019 20:47

Nema šanse da ovaj prevarant dobije ikakvih glasova.Ovi izbori su komplet pokradeni,vreće sa pravim glasovima završile u toplanama u pratnji policije,a potureni falsifikati.Da ne bi snsd imao sto posto glasova kao u sjevernoj koreji,sami sebi "izglasaju”i koalicione partnere i tako formiraju vlast

Name

Dare

10.05.2019 20:31

Moj Đokiću jesili ti ikada pročitao šta je socijal Internacionala. To ti je nešto sto je suprotno onome sto ti zastupaš. Isto i još gore je sa SNSD om koi je isključen iz svih medjunarodnih social demokratskih institucija.

ODGOVORITE
Name

MESA

10.05.2019 20:31

DAJ BOLAN PETRE MOLIM TE PREUZMI BON,PARIS RIM I TAMO FORMIRAJ VECINU VIDIS I KOD NJI NESTO NESTIMA IZVADI IH IZ DUBIOZE,

ODGOVORITE
Name

re

10.05.2019 21:33

Mene neintresuje partija,mozes sta za narod bolje uciniti???

Name

Direkt

10.05.2019 22:57

Evo jedan dobronamjeran i prijateljski savjet. Okreni ledja Dodiku dok SP nije unistio. Previse je SP u Dodikovoj sijenci. Dosta je vise bilo podrske sumanutoj politici. Vrijeme je za zaokret u svakom smislu.

ODGOVORITE
Name

Marko

10.05.2019 23:45

Od naziva socijalista ti u toj partiji nemas ni prvo slovo,to je narod odavno vidio i nemozes vise tu pricu nikom prodavati.Nije mi jasno kako na izborima dobijes i to glasova,mada sve vise i sumljam u tu regularnost.

ODGOVORITE
Name

Prijedorski berberin

11.05.2019 06:33

Spomenuše li mučnu situaciju oko prijedorskih rudokopa i Mitala, agoniju onih što će uskoro sa radnim knjižicama kući i na biro..??!! Jok more. To njih ne zanima. Nikad nije ni zanimalo. Imaju oni preča posla.

ODGOVORITE
Name

Za prijedorski berberin

11.05.2019 07:59

Imaju,njih interesuje samo kako JOS napuniti dzepove. A za 300 porodica zaboli ih guzica.kao i za sav narod RS.

Name

Hahahha

11.05.2019 07:57

E moj Djokicu,bolje ti je pokrij se po glavi!

ODGOVORITE
Name

Da

11.05.2019 08:32

Bjezi eto Vukana!

ODGOVORITE
Name

Evo ovu spomen ružu ...

11.05.2019 08:47

Ovaj Petar sve je uradio za sebe i samo sebe i na prošlim izborima. Nije imao ni 2.000 glasova ali su onda svi morali radit za njega hohstaplera. Puna mu perzija mladih i školovanih al jok, ON i samo on priča i grabi.Zali boze omladine koju je zatrovao nekakvom pričom o socijali,a on kapitalista cisti i plus podguzna muva vlastodržca RS. O plaćenoj diplomi nećemo ništa jer je svakako validna samo u Brčkom.

ODGOVORITE
Name

Tezak

11.05.2019 12:47

Kad vidim ovog Pinokija nije mi dobro.Kakva je ovo fukara od covjeka,dno dna.

ODGOVORITE
Name

Dva crna gavrana

11.05.2019 21:10

Ova partija ima socijalističkih obilježja taman toliko koliko i SNSD socijademokratskih. Odavno već oni dosljedno i istrajno zloupotrebljavaju atribut 'socijalistička'. I oni zaslužuju da ih izbace iz Soc.internacionale, naglavačke i definitivno, za njima vrata zalupe i zamandale. Jer, ne zanima njih zaštita onih što na tržište nude svoja leđa, ruke, znanje i umijeće. Oni su u funkciji zaštite kontroverznog kapitala i biznisa, tajkuna i tajkunluka, korupcije i plječke neviđene, reketa i hobotnica, zločinačkih udruženja i isto takvih poduhvata.

ODGOVORITE