Vojna parada: Odbrana slobode

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Nišu da je srpski narod poznat po antifašističkoj borbi i borbi za slobodu i da je naučio da je stradalnički narod tamo gdje nije imao organizovanu svoju državu i vojsku.

  • Vijesti
  • Srbija


"U mentalitetu srpskog naroda i njegovo poimanje slobode je vezano za državu koja se manifestuje kroz jaku i organizovanu vojsku i službe bezbjednosti koje treba da osiguraju tu slobodu. I ovo je posvećeno tome i obilježavanju dana slobode", rekao je Dodik novinarima u Nišu poslije prikaza sposobnosti Vojske i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije pod nazivom "Odbrana slobode" održanog u okviru obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom.

Dodik je ocijenio da je priređen interesantan prikaz sposobnosti, organizovanosti, materijalne osposobljenosti i perfektne obučenosti Vojske i policije.

"Ispunjena su nam srca radošću. Ovo je parada svih nas posvećena obilježevanju dana slobode, ali i poruka da Srbija ima čime da brani svoju slobodu i, kako to često ističe predsjednik (Aleksandar) Vučić, slobodu srpskog naroda gdje god da se nalazi. Ovo je i garancija da se više nikada neće desiti 'Oluja' ili nešto slično", poručio je Dodik.

Dodik je istakao da Vučić preferira razgovare na političkom nivou, ali ako neko kani da upotrijebi silu protiv Srba bilo gdje, pa i izvan Srbije, onda je Srbija ta koja ima odgovornost i dužnost da pomogne.

On je izrazio zadovoljstvo što je u nekim segmentima parade učestvovala i industrija Srpske kao što je banjalučki "Kosmos", koji je radio na rehabilitaciji zastarjelih vojnih sistema.

(Srna)

KOMENTARI4
POŠALJITE PORUKU

Dare

10.05.2019 19:41

Vidi LIKA OD DODIKA KAKO ON PRICA O OLUJAMA A NE O ŠVERCU.

Ljudi jeste li gledali i primijetili na pocetku da niko nije Dodika spomenuo.Istina Zeljku jesu pozdravili ali nisu dodika i kako sam vidio toliko ga je znoj obljevao da je samo celo brisao

Cudo nevidjeno

10.05.2019 20:44

Milorade je rekao merhaba askeri!!

075

11.05.2019 11:00

Mile

10.05.2019 19:59

Merhaba askeri!

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.