De Liht i Grizman u paketu od 200.000.000 evra!

Počinje rekonstrukcija. . .

Fudbal 10.05.2019 | 18:04
De Liht i Grizman u paketu od 200.000.000 evra!
Barselona je doživela novu katatsrofu u Ligi šampiona od koje će se mesecima oporavljati. Taman kada su rane od Rome zacelile, Liverpul je servirao Kataloncima još teži fijasko. Barselona je ostala na samo jednoj titulu prvaka Evrope u poslednjih devet godina otkako je Gvardiola napustio klub...

Leo Mesi je sva stariji, uskoro će napuniti 32 godine što Barsi ostavlja još samo nekoliko godina da sa argentinskim čarobnjakom u timu pokuša da osvoji što više trofeja. A oni u Ligi šampiona su prioritet, jer kada Mesi ode, pitanje je kakva budućnost čeka Barsu i da li će svake godine biti među glavnim favoritima za osvajanje evropske titule kao sa njim do sada.

Zato Katalonci polako prelaze na plan rekonstrukcije ekipe koja očigledno nije dovoljno dobra da osvoji Ligu šampiona i nešto joj fali. Već je kupljen Frenki de Jong iz Ajksa za 75.000.000 evra i bonuse, ali to je samo poečtak. Na Kamp Nou dolaze još dva velika pojačanja: Antoan Grizman i Matijs de Liht.

Barselona je spremna da narednog leta izdvoji 200.000.000 evra za kupovine Grizmana i De Lihta.

Francuz je i prošlog leta bio blizu prelaska u Barsu, ali je ostao u Atletiku još jednu sezonu da napadne trofej Lige šampiona čije se finale igra na Atletikovom stadionu. Doduše, dobio je ogroman novac pošto mu je plata skoro dulirana na ogromnih 25.000.000 evra po sezoni. Međutim, sada ga ni novac neće zadržati u Madridu.

Od 1. jula, otkupna klauzula mu se spušta sa 200.000.000 na 120.000.000 evra što će Barselona lako da plati. Nema pregovora, nema ubeđivanja, samo plaćanje klauzule i kraj. Katalonci ne zameraju Grizmanušto ih je letos odbio, trakav je ranije bio slučaj sa Anrijem, Viljom, Fabregasom i još nekim igračima na čijim transferima se radilo duže od godinu dana.

Za Barselonu je najbitnije da ima Grizmanov pristanak. Francuz se pokajao što je ostao u Atletiku i sada je spreman na finansijsu žrtvu kako bi konačno zaigrao u timu koji igra napadački fudbal i osvaja trofeje. Spekuliše se da je pristao na platu od 15.000.000 do 17.000.000 evra po sezeoni, u zavisnosti od bonusa i učinka, samo da bi prešao u Kataloniju. Barsa bi njegovim dolaskom kompletirala napadački triling sa Mesijem i Suarezom pošto dosadašnji skupoceni ekspiremnti sa Kutinjom i Dembeleom nisu uspeli.

Pitanje odbrane bi bilo rešeno dovođenjem Matijs de Lihta. Prvo kao igrača koji igrao iz Pikea, potom bi ga nasledio jer španskom štoperu ističe rok trajanja. Holanđanin ima ponude sa svih strana, ali je već odjavio Mančester Junajted, Bajern, PSŽ i Juventus jer želi zajedno sa drugarom De Jongom u Barselonu. Bajern. Direktor Mark Overmars je nedavno odbio 80.000.000 evra tešku ponudu Juventusa i tom prilikom saopštio Italijanima da igrač ne želi kod njih već samo u Barselonu.

Ajaks i Barsa su skoro pa dogovorili transfer koji bi trebalo da iznosi oko 70.000.000 bez bonusa koji iznose dodatnoih 10.000.000. Čeka se samo kraj Ajaksove sezone u prvenstvu kako bi se stvar i formalno potvrdila. Igrač je dogovorio svoje uslove, a jedini problem pravi De Lihtov alavi menadžer MinoRajola. Marka piše da kontroverzni Italijan zahteva proviziju od čak 20 odsto, odnosno 14.000.000 evra što ni Ajaks, ni Barselona ne žele da mu daju.

Zato Rajola i dalje pokušava da u životu održi pregovore sa Juventusom, Mančester Junajtedom ili Pari Sen Žermenom jer su to klubovi sa kojima najčešće šuruje i od kojih je navikao na masne ptovizije. Najmanje mu odgovara da se Barsa i Ajaks dogovor bez njega, ali izgleda će morati da proguta tu knedlu i zadovolji se sa pet do deset procenata proivizije.

Sa transferima pomenute trojice, Barsa bi završila glavni posao u prlezanom roku i ostale bi još kozmetičke promene kao kupovine rezervnog golmana, rezervnog levog beka i slično.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar