Madrid: Federer se provukao protiv Monfisa!

Federer spasao dve meč lopte, pa pobedio Monfisa! Rodžer Federer i Gael Monfis odigrali su odličan meč u osmini finala Mastersa u Madridu, a slavio je Švajcarac sa 6:0, 4:6, 7:6 (3).  Dve meč lopte nisu bile dovoljne! Gael Monfis je bio veoma blizu trijumfu, ali je deset minuta kasnije ipak morao da čestita Švajcarcu.

Tenis 09.05.2019 | 18:33
Madrid: Federer se provukao protiv Monfisa!
Madridski triler!

Rodžer Federer (37) vratio se sa ruba poraza i eliminacije, gde ga je doveo ćudljivi Gael Monfis (32). Međutim, kada je trebalo da zaokruži veliki uspeh, Francuz je zastao i propustio dve meč lopte, a to je preveliki luksuz protiv rekordera u grend slem titulama.

Rodžer Federer - Gael Monfis 6:0, 4:6, 7:6(3)

Kada je Švajcarac osvojio prvi set za samo 18 minuta i kada je madridska publika počela čak da zviždi Francuzu, malo ko je pomislio da će Federer kroz dramu izboriti plasman u četvrtfinale i duel protiv Dominika Tima, protiv koga ima negativni skor (2:3).

Međutim, Monfis se podigao, sjajno započeo drugi set (3:0, 4:1), pa "brejkom" izjednačio i ipak doneo publici veliku borbu, na dan kada je Novak Đoković savladao Žeremija Šardija, a Laslo Đere ispao u duelu protiv Marina Čilića.

Na startu trećeg seta, Monfis je opet oduzeo Švajcarcu set i takođe poveo 3:0, pa 4:1, ali je tada Federer našao način da se vrati u meč. Pri vođstvu 6:5, Francuz je izborio dve set lopte i nije ih iskoristio, što je Švajcarac kaznio u taj-brejku.

Deset minuta nakon što je bio na udarac ili dva od poraza, Federer je servirao za pobedu i nije dopustio sebi kiks.

Monfis je nasmejan prišao mreži, da mu čestita, ali mu sigurno neće biti do smeha kada se bude sećao ovog duela.

Bio je to njihov 14. meč, Švajcarac u pobedama vodi sa 10:4, ali do ove pobede Rodžer nije došao nimalo lako, naprotiv, morao je da spasi čak dve meč lopte.

Takođe, ovo im je bio prvi meč u Madridu, a Federeru je ovo bila šesta pobeda nad Monfisom naspram dva poraza na najsporijoj podlozi.

Kada igraju Federer i Monfis uvek je interesantno, a tako je bilo i ovog puta na centralnom terenu kompleksa "Kaha Mahika".

Meč je trajao puna dva sata i obilovao je neobičnim preokretima in oscilacijama u igri dvojice tenisera, ali kada se na kraju odlučivalo o tome ko će u četvrtfinale, presudili su nervi Švajcarca i bolja igra u ključnim poenima.

Kako je krenulo, činilo se da će Federer bez većih problema stići do novog trijumfa. Svega 19 minuta mu je trebalo da protutnji kroz prvi set i osviji ga sa nulom, ali Francuz se pribrao i zaigrao daleko bolje u nastavku meča.

Napravio je Gael brejk u drugom gemu, potom poveo sa 3:0 i činilo se da će Federer lako posustati u tom delu igre, ali posle 1:4 rodžer je vratio brejk, dobio tri gema u nizu za 4:4.

Na 4:4 Federer nije iskoristio priliku za brejk, da bi na 5:4, Monfis iskoristio drugu brejk i set loptu i tako izjednačio u setovima.

U trećem setu, situacija kao preslikana iz drugog seta. Ponovo je Monfis napravio brejk u drugom gemu, imao prednost od 3:0 i 4:1, da bi se Federer vratio spektakularno u meč i stigao do 4:4.

Na 5:5, Federer nije iskoristio brejk loptu, Monfis je poveo sa 6:5, a onda u najdužem gemu na servis Rodžera stigao dva puta do meč lopte, međutim, Federer je sve to izdržao i izborio taj-brejk.

U njemu je bio dominantan, poveo je sa 3:0, potom sa 6:1 i tu više nije bilo povratka za Monfisa, koji je, istina, dobio dva poena na svoj servis, da bi Federer servis vinerom završio meč.

Švajcarca u četvrtfinalu očekuje duel sa Austrijancem Dominikom Timom koji je u osmini finala pobedio šampiona Mastersa u Monte Karlu, Fabija Fonjinija sa 6:4, 7:5.

Švajcarac Stan Vavrinka plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Madridu.

On je u susretu osmine finala pobedio šestog nosioca, Japanca Keija Nišikorija sa 6:3, 7:6 (3).

Meč je trajao ukupno 97 minuta i vavrinka je pokazao da je u boljoj formi od Japanca, koji je u prethodnom kolu bio bolji od Uga Delijena iz Bolivije u tri seta.

Vavrinka je bolje počeo susret, načinio je brejk u drugom gemu, potom poveo sa 3:0.

Sve što mu je bilo potrebno do kraja seta jeste da bude siguran na svom servisu, što se i dogodilo, jer nije dozvolio Nišikoriju nijednu priliku za brejk, a iskoristio je prvu set loptu u devetom gemu za 6:3.

Japanac je zaigrao u nastavku čvršće, na 2:1 u drugom setu imao je brejk loptu u četvrtom gemu, ali nije uspeo da je iskoristi.

Na 4:4, Vavrinka je na servis Japanca propustio dve prilike za brejk, a kako su do kraja seta osvajali gemove na svoj servis, odluka o pobedniku seta i meča pala je u taj-brejku.

Vavrinka je uz mini brejk stigao do 3:0, potom je Nišikori uspeo da smanji na 4:3, ali onda je Stan dobio tri poena u nizu i tako stigne do pobede, osme u ukupno 12 okršaja sa Japancem.

Švajcarski teniser će u četvrtfinalu igrati sa pobednikom meča između Rafaela Nadala i Amerikanca Frensisa Tijafoa.

Rezultati, osmina finala

Čilić - Đere 4:6, 6:3, 6:2
Đoković - Šardi 6:1, 7:6 (2)
Tim - Fonjini 6:4, 7:5
Federer - Monfis 6:0, 4:6, 7:6 (3)
Vavrinka - Nišikori 6:3, 7:6 (3)
Cicipas - Verdasko
Hurkač - A. Zverev
Nadal - Tijafo

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar