Čekajući Harija: Kejn pojačava Totenhem za finale!

Najbolji igrač Pevaca veruje da će biti spreman za 1. jun!

Fudbal 09.05.2019 | 20:15
Čekajući Harija: Kejn pojačava Totenhem za finale!
Mogao bi Totenhem da dobije veliko pojačanje za finale Lige šampiona! Najbolji strelac i igrač ekipe Hari Kejn je poput Juseina Bolta pretrčao teren da bi se našao u zagrljaju sa klupskim drugovima posle velike pobede u Amsterdamu (3:2), a odmah posle toga se pohvalio da bi mogao da se nađe na terenu i na Vandi Metropolitano 1. juna.

Hari Kejn je povređen još od 9. aprila zbog povrede zgloba, propustio je obe utakmice sa Ajaksom, međutim, smatra da ima vremena da se oporavi do finala Lige šampiona.

Do finala je ostalo još 20 dana. Engleski reprezentativac veruje da je to – dovoljno.

“Nadam se da bih mogao da zaigram! Oporavak ide dobro, videćemo. Sve zasad ide u pravom smeru, pa ako se tako nastavi, verujem da ću biti spreman za finale. Imam još nekoliko nedelja pred sobom”, rekao je Kejn posle trijumfa nad Ajaksom.

Našalio se Kejn i da ne zna, ipak, da li bi dobio mesto u prvih 11 pored junaka iz Amsterdama.

“Izbacili smo Mančester siti, izbacili Ajaks... Od sutra počinjem da treniram još jače, da bih se dokazao pred šefom”.

Tresao se kao prut Kejn na tribinama Johan Krojf arene, priznao je posle meča, nikada mu nije bilo teže da gleda neki meč Totenhema.

“Ja sam na prvom mestu navijač Totenhema i znam koliko ovaj uspeh znači našem klubu. Prvo poluvreme je bilo razočaravajuće, pustili smo ih da igraju njihovu igru. Bio sam na poluvremenu u svlačionici, video sam da su svi svesni da to nije bila dobra igra. Rekli smo jedni drugima da imamo još ovih 45 minuta i da moramo da damo sve od sebe”.

I dali su Pevci sve od sebe! Leteli su po terenu i na čisto iskustvo su uhvatili u mašinu mlađariju Ajaksa, koja u jednom momentu nije znala da li da napada ili da se brani. U tom raskoraku Kopljanika, Lukas Moura je našao put do trećeg gola i finala, na ushićenje Harija Kejna.

“Momci su ostavili sve od sebe na terenu, pokazali su veliku strast, sve što se od jedne velike ekipe traži. Bili smo strpljivi u potrazi za trećim golom i našli smo put. To je fudbal. Sada nas čeka finale”, poručio jeHari Kejn.

A u tom finalu Kejna i Pevce čeka Liverpul. Crveni su oba puta ove sezone tukli Totenhem po 2:1. Čak jeKejnu tim sa Enfilda jedan od najtežih rivala u karijeri, jer ih je pobedio samo jednom u devet utakmica. Ali im je zato pet puta zatresao mrežu.

Baš zbog toga će Maurisio Poketino moliti “bogove fudbala” da se najbolji strelac tima oporavi.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar